metallo Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 Witam Mam taki problem: Mam pomieszczenie i w tym pomieszczeniu mam sufit podwieszony który dochodzi do ściany. jak na tym suficie układam światło tak aby świeciło na sufit rodzimy to na ścianie to światło przechodzi pod konstrukcje sufitu podwieszonego i ja oświetla co teoretycznie jest niemożliwe. wiecie może jak ten problem rozwiązać?? problem na załączonym obrazku !! POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Z góry dzięki :)
lukasjogabonito Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 Albo masz niedociągnięty sufit do ściany, albo to wina kiepskich ustawień renderu. Patrząc po twoim załączniku stawiam na to drugie;)
metallo Napisano 3 Sierpień 2011 Autor Napisano 3 Sierpień 2011 ok, wysoka rozdzielczość załatwia 90% problemu natomiast mimo tego część krawedzi jest jakby podświetlona... jakieś pomysły??
ciastuch Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 Hm, wydaje mi się, że to może byc wina zbyt dużego GI w materiale, ale tego nie jestem pewny. po prostu ściana od spodu sufitu i ta boczna (podswietlone) zbyt mocno odbijają światło od sciany do której dochodzi podwieszany sufit. Spróbuj zmniejszyć GI dla materiału ściany, może to pomoże. Ciastuch.
metallo Napisano 3 Sierpień 2011 Autor Napisano 3 Sierpień 2011 Może to głupie pytanie ale gdzie zmienic GI danego materiału??
jaras Napisano 3 Sierpień 2011 Napisano 3 Sierpień 2011 pierwsza sprawa - czy masz vrayowe materiały ? bo jezeli standardowe to zmień ;) a druga to klikasz na danym obiekcie prawa mychą i wchodzisz do opcji Vray Properties - tam mozesz jeszcze pogmerac we wlasciwosciach danego obiektu
metallo Napisano 3 Sierpień 2011 Autor Napisano 3 Sierpień 2011 Vrayowe materiały są....żadne standard lub architectural... tylko Vray. Super zmniejszenie GI w materiale dało radę !! WIELKIE DZIEKI :) !!!!!
Rekomendowane odpowiedzi