Pan News Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 (edytowane) Trzydzieste ósme targi oraz konferencja SIGGRAPH największe tego typu wydarzenie, poświęcone wszystkiemu związanemu z grafiką komputerową i technologiami interaktywnymi, rozpoczyna się dzisiaj w Vancouver. Impreza jest podzielona na konferencje 7-11 oraz wystawy 9-11 sierpnia, gości przedstawicieli największych firm w branży, grup zajmujących się tworzeniem nowych technologi oraz wszelkich entuzjastów tej tematyki. Zostaną zaprezentowane nowe wersje produktów, technologie oraz koncepcje, kształtujące przyszłość grafiki komputerowej i związanymi z nią technologiami. Kolejnym bardzo ważnym wydarzeniem imprezy jest festiwal animacji komputerowej, gdzie filmy animowane z całego świata powalczą o nagrody SIGGRAPH. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1925 Edytowane 7 Sierpień 2011 przez n-pigeon
ApaczoS Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 W tym roku będzie fajnie. Mnie to najbardziej ciekawi Cebas z TP5 i final renderem na quadGPU. Btw, link nie działa, trzeba przeklejać.
n-pigeon Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 @ApaczoS dzięki za czujność, naprawione :) 1
ZelvaBOi Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 (edytowane) Ja w tym roku odpuszczam Siggraph (z Polski prawie nikt nie polecial :-() ale smigam do Amsterdamu na IBC - zapraszam serdecznie na jakiegos Amstela lub Heinekena :). Edytowane 10 Czerwiec 2013 przez ZelvaBOi
Mirkowaty Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 mała poprawka odnośnie nazwy renderera cebasa i komentarza ApaczoS-a - nie quad GPU ale finalRender 4GPU™ :) czyli po prostu renderer ze wsparciem dla procesora graficznego, który firma zapowiadała już właściwie rok wcześniej. Mam nadzieję, że tym razem nie bedzie skuchy :)
ApaczoS Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 mała poprawka odnośnie nazwy renderera cebasa i komentarza ApaczoS-a - nie quad GPU ale finalRender 4GPU™ :) czyli po prostu renderer ze wsparciem dla procesora graficznego, który firma zapowiadała już właściwie rok wcześniej. Oj tam, aj tam:D A to chodzi o wsparcie dla 4procowego GPU czy o wsparcie dla QuadSLI? Sądziłem, że to drugie, hmm...
Nezumi Napisano 7 Sierpień 2011 Napisano 7 Sierpień 2011 (edytowane) Byl sobie finalRender 3.5 to teraz bedzie final Render 4.. Z hybrydowa obsluga GPU i CPU. Numerek 4 to raczej wersja niz cokolwiek innego. Edytowane 7 Sierpień 2011 przez Nezumi
La R Napisano 8 Sierpień 2011 Napisano 8 Sierpień 2011 Mirkowaty wygląda na to, że chyba tym razem pokażą coś konkretnego gdyż beta ma trafić do testerów kilka dni po SIGGRAPH :). 4GPU bo to wersja 4 oraz wersja dla GPU :).
Rekomendowane odpowiedzi