Napisano 8 Sierpień 201113 l Czyli tylko czarny i biały. W scanline rendererze. Jaki format bym nie wybrał, to najniższe możliwe ustawienie jest 256 odcieni szarości.
Napisano 9 Sierpień 201113 l Materiał Ink'n'paint, wyłączamy ink, ustawiamy ilość stopni "painta" na docelową ilość kolorów końcową (-1 jeżeli tło ma robić za kolor).
Napisano 9 Sierpień 201113 l Po wyrenderowaniu w oknie renderu wyłącz kanały RGB to wciśnij monochromatic i... zapisz :)
Napisano 9 Sierpień 201113 l Cytat Po wyrenderowaniu w oknie renderu wyłącz kanały RGB to wciśnij monochromatic i... zapisz :) to wciaz ci daje 256 kanalow szarosci. Ja bym poprostu wyplul obrazek w skali szarosci, potem w programie w rodzaju IrfanView czy XnView zrobil batch convert na np gifa lub pnga 2 kolororwego
Napisano 9 Sierpień 201113 l Jeżeli to ma być full RGB skonwertowane na 2 kolory, to tylko tak jak pisze Mirach. W samym MAXie tego się raczej nie da zrobić.
Napisano 10 Sierpień 201113 l Autor Tak, wlaśnie o to mi chodziło - full RGB (albo lepiej 256 szarosci, bo tyle mogę minimalnie dac w maxie) do 2 kolorów. Irfan view odpada, bo to ma być animacja, może się da w AE jako sekwencja png 2 kolorowych, albo jakis inny format.. /zapomniałem że irfanie mozna to też przecież zróbic na sekwencji png :) Edytowane 10 Sierpień 201113 l przez Maksym
Napisano 10 Sierpień 201113 l Cytat Irfan view odpada, bo to ma być animacja, a co to ma do tego? Irfan ma batch processing, wybierasz katalog z obrazkami, wybierasz co ma byc na tych obrazkach zrobione, podajesz katalog docelowy i po zabawie. A tak z ciekawosci, co jest tak waznego zeby byly 2 bity a nie 8?
Napisano 10 Sierpień 201113 l Autor Do animacji flash prerenderowane fragmenty, żeby się szybko ładowała. Ale to takie moje gdybanie, może nie będzie to konieczne