wjaworski Napisano 12 Sierpień 2011 Napisano 12 Sierpień 2011 (edytowane) Chyba od ponad miesiąca na tym forum nie widziałem żadnego samolotu! (Poza "Zerami" startującymi z pokładu Taiho gorala_44, ale spełniały tam raczej rolę "okrasy", a nie dania głównego :)). W takim razie, trochę na zasadzie "odgrzewanego kotleta", wyciągnąłem z szuflady taki obrazek: (kliknij tutaj, by zobaczyć większą wersję) Oto P-40B z 47 PS USAAC, w locie nad Oahu, na przełomie listopada i grudnia 1941r. Jest to nieco uszlachetniona (dzięki radom petera_f dotyczących postpro - na tym obrazie się uczyłem!) wersja renderu, który pokazywałem w książce. W każdym razie wyjściowy render był nieco większy i wyglądał tak Edytowane 13 Sierpień 2011 przez wjaworski
goral_44 Napisano 13 Sierpień 2011 Napisano 13 Sierpień 2011 Witek CICHO, tam miały być Zeke, a że nie miałem ...........
jatat Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 No i ładnie wyszło znawcą to nie jestem ale scenka mi się podoba
slayer2004 Napisano 15 Sierpień 2011 Napisano 15 Sierpień 2011 Model bardzo bardzo dobry. Tekstury również mi się podobają:).
peter_f Napisano 21 Sierpień 2011 Napisano 21 Sierpień 2011 Fajnie, że wrzuciłeś tu ten obrazek Witek! Naprawdę fajny obraz i jeszcze lepszy model. Widziałem Twój tutorial w piśmie i teraz cholernie żałuję, że tego nie kupiłem. Może jeszcze gdzieś dostanę... Chciałem Ci dać rep-a ale na razie się nie da :(
wjaworski Napisano 21 Sierpień 2011 Autor Napisano 21 Sierpień 2011 (edytowane) Dzięki wszystkim! @goral_44: Waldku - jasne, nie będę drążył tego, co stoi lub odrywa się od pokładu :) @peter_f: Piotrze, jeżeli mówiąc o "tutorialu w piśmie" chodziło Ci o mój artykuł w AeroPlan-ie, to spokojnie - chyba nie ma sensu go szukać. To była tylko "zajawka" napisana bardziej z myślą o tradycyjnych modelarzach - aby im ogólnie przedstawić, na czym polega tworzenie modeli redukcyjnych w komputerze. Takie streszczenie mojej książki (z 1100 stron => 6 stron). Tam nie ma nic nowego, czego bym wcześniej nie napisał w moim opasłym e-tomiszczu! Edytowane 22 Sierpień 2011 przez wjaworski
Rekomendowane odpowiedzi