Intruder Napisano 24 Sierpień 2011 Napisano 24 Sierpień 2011 Cześć, były tu podobne tematy ale nie do końca rozwiązujące mój problem. Robiłem dla klienta dość prosty obiekt 3D jego produktu - żadna wielka sprawa. Obecnie zostałem zastrzelony prośbą aby przygotować to tak aby człowiek zajmujący się ich WWW był w stanie przygotować we Flashu "okienko", w którym użytkownik będzie mógł sobie obracać obiekt i oglądać 360 stopni (pewnie pion i poziom). Pytanie jak to zrobić z MAXa 2009. Czy jest opcja aby wyeksportować model tak aby sobie go gość od flasha zaimportował i resztę już sobie sam jakoś ogarnął? Zrozumiałe jest dla mnie, że pewnie obiekt będę musiał przygotować wraz z oświetleniem poprzez texture baking. Chodzi o uzyskanie takiego efektu http://www.3dsom.com/flash3d/index.html PS: używam V-ray ale to chyba nie jest najistotniejsze w tej kwestii.
olaf Napisano 24 Sierpień 2011 Napisano 24 Sierpień 2011 w 3ds albo max bedzie ok. najlepiej wypal wszystko na UVce jednej z kolorem. To sie chyba diffuse nazywa. OBJ z mtl tez powinien wciągnąć.
Lucek Napisano 24 Sierpień 2011 Napisano 24 Sierpień 2011 Wydaje mi się że widziałem taki tutorial na cgtuts z przykładową puszką z napojem.
Intruder Napisano 24 Sierpień 2011 Autor Napisano 24 Sierpień 2011 Spoko, dzięki za odpowiedzi. Jeśli mogli byście pomóc mi podrzucająć jakieś konkretne rozwiązanie to będę bardzo wdzięczny. Nie mam kompletnie pojęcia jak to zrobić poza tym co mi się wydaje... i napisałem wyżej. :)
Rekomendowane odpowiedzi