metallo Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 Witajcie! Mam kolejny mały problem z ktorym nie wiem jak sobie poradzić robie renderingi wnętrza i na białych ścianach tworzą mi sie takie plamy jak na załączonym obrazku! Wiecie może jak się tego pozbyc ????? Pomóżcie plizzzzzz!!! Z góry dziękuję !! Renderer to v-ray!!
mirach Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 za niskie ustawienia GI, za duzo wykrzyknikow w zdaniu :)
beny Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 Większa ilość fotonów!!!!!!!!!!!!!! Większa precyzja fotonów!!!!!!!!!!!! Mniejsze intensity!!!!!!!!!!!!!!!
pressenter Napisano 9 Wrzesień 2011 Napisano 9 Wrzesień 2011 Podbij hsph subdivs w irr mapie. Ja zazwyczaj daję 70-110. Sz.
metallo Napisano 15 Wrzesień 2011 Autor Napisano 15 Wrzesień 2011 hmmm a gdzie pozmieniać te wyszystkie wartości?? mam na myśli te dotyczące fotonów i intensity. w ustawieniach akustyki?
gientekwl Napisano 15 Wrzesień 2011 Napisano 15 Wrzesień 2011 w ustawieniach GI>Irradiance Map jeżeli używasz.
Rekomendowane odpowiedzi