dimaxion Napisano 17 Wrzesień 2011 Share Napisano 17 Wrzesień 2011 Jak w temacie mam problem z zaznaczaniem. Klikam w poligon, ale zaznacza się jakiś inny... obok albo w ogóle gdzieś daleko. Wkurza mnie to od dłuższego czasu. Ma ktoś pomysł na to badziewie? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 18 Wrzesień 2011 Share Napisano 18 Wrzesień 2011 Wyłącz zaznaczanie odwróconych ścianek, a wybierając polygony staraj się aby zaznaczać je mniej więcej w ich środku i bardziej pod prostym kątem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 18 Wrzesień 2011 Share Napisano 18 Wrzesień 2011 opcja IGNORE BACKFACING uniemożliwi zaznaczanie poligonów za/pod 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2011 dzięki , ale nie o to chodzi. Chcąc zaznaczyć poligon, klikam w niego a zaznacza się inny, na który nawet nie najeżdźam kursorem. Zaznacza sie face kilka metrów dalej. Nie chodzi o to że zaznaczają się face'y po drugiej stronie bryły. Czasem zaznacza się poligon, którego nawet nie widzę we viewporcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 19 Wrzesień 2011 Share Napisano 19 Wrzesień 2011 Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że może masz bardzo daleko model od punktu 0,0,0 zwaloną rzeczywistą skalę a nie jednostki na których pracujesz i wtedy max rzeczywiście głupieje ale nie tylko z tym o czym piszesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimaxion Napisano 19 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2011 wiem jak to jest kiedy model jest bardzo daleko od 0,0,0 i jednostki się nie kleją... tutaj wsystko picuś glancuś. Jednostki pięknie ustawione i model jest praktycznie w samym środku układu. Ten problem pojawia się w każdej scenie. Raz na jakiś czas poprostu się to dzieje. Nie jest to cos, co uniemożliwia mi pracę, tylko raczej wkurza. To tak samo jak przekrzywiająca się perspektywa. Po jakims czasie pracy w perspektywie, ta przekrzywia się jakby mi ktoś przekręcił delikatnie monitor... Dzięki za zainteresowanie tematem. Moje posty ostatnio nie cieszą się popularnością:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi