Napisano 8 Lipiec 200420 l kiedys pasjonowalo mnie i kumpli podpalanie bąkow i jakos mi sie przypomnialy te szczeniece lata po dzisiejszej fasolce po bretonsku .... ale sie nie pokusilem do podpalenia :D wiec przenioslem to do maxa :D
Napisano 8 Lipiec 200420 l Autor ehh .... pamiętam jak kumplowi kiedyś tak gacie wypaliłem na tyłq :)
Napisano 8 Lipiec 200420 l Modeling: 7minut ;] Texturing + lighting: 5 sec ? ;] Sofcik: 3ds Max6 Renderer: Mental Ray Opis: Wziac do reki kamien nr 1 ( ten po lewej ), teraz wziac do drugiej reki kamien nr 2 ( ten poprawej ) i z calej sily potrzec jeden o drugiego az powstana iskry !!
Napisano 8 Lipiec 200420 l Od dawna mnie nie bylo ale dopiero sie rozkrecam... oto moj chory pomysl: Pomysl + Modeling + Texturing: 37 minut Rendering: 0:17 Render: ScanLine [Wyedytowany dnia 9.7.2004 > kulexy]
Napisano 8 Lipiec 200420 l ludzie dawajcie opisy bo fajna ta zabawa ale chcemy wiedziec jak to dziala --------------------------------------------------------------------------- ZAPRASZAM DO KOMENTOWANIA : Móje WIP-y: Renault 25 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11479 - w trakcie tworzenia Audi A8 : http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9455&page=4
Napisano 9 Lipiec 200420 l Witam. Oto moja kolej na pokazanie swoich wypocin :) Modelling - 59 min ;) Texturing & lighnting - 59 min ;) Soft - 3D Maks 5 & Brazil Render time : ~15 min ..... Opis działania: W zasadzie dzialanie tego urzadzenia jest banalnie proste. Wysarczy zdobyc sztuczna szczeke tesciowej. Przykleic (przymocowac) do takich szczypiec (???) zamocowac kawałek knota i już :) Jak powszechnie wiadomo teściowa zawsze kłapie szczeka na widok ziecia az jej iskry leca z zebow co mozna wykozystac do odpalenia knota. Wystarczy zblizyc szczeke do swojej osoby a zgromadzone ladunki zawzietej zawisci i nienawisci w postaci piorunow uwolnia sie pomiedzy zlotymi zebami (pamiatka po Gierku :) i oddzialach ZOMO ) podpalajac knot. Knot jest łatwopalny dzieki spływajacemu jadowi ktory zbiera sie w pojemniku na dole. To tyle. Pozdrawiam. - Zapalniczka :) [Wyedytowany dnia 9-7-2004 > Ka21k]
Napisano 9 Lipiec 200420 l Co do mojego, to pisalem opis i mi wylaczyli neta bo burza byla i dopiero mam teraz... A więc: W butli na gorze znajduje sie etalowy zawor, wystarczy przekrecic go i gaz z butli sie ulatnia rurka po prawej stronie na gorze, teraz przesun dzwignie zapalnika w prawo i wywolana tym iskra wznieci plomien :P ale pokrecone :)
Napisano 9 Lipiec 200420 l Generation Next :) - praktyczne wykorzystanie najnowszych technologi ;) Modeling: 54 min Texturing & Lightening: 32 min Rendring: 5:53 min Soft: 3dsmax 4.2 Renderer: Brazil Ogólnie bardzo prosty modeling, nawet nie używałem meshsmootha, używałem standarodwych obiektów (box, hemisphere, line). 6180 poly.
Napisano 9 Lipiec 200420 l hahahhahahahaa bardzo praktyczne lucas hyhy no to mnie rozwalilo na strzepy :D super hyhy p.s. jak na to wpadles bo cos czuje ze przeniosles sfoja flustracje na render :D
Napisano 11 Lipiec 200420 l Czyzby to juz koniec zabawnych zapalniczek? Nie macie wiecej pomyslow? :)))) Pozdrawiam. :))
Napisano 11 Lipiec 200420 l Modeling: 40 min Rendering:10 min (Mój komp to złom.) texturing & Lighting: 10 min Soft: Maya 6, Rhinoceros 3 Renderer: Mental Ray Moja wizja : hyhy edit:zapomniałem opisu. [Wyedytowany dnia 11-7-2004 > ZZar]
Napisano 12 Lipiec 200420 l A mnie sie najbardziej podoba zapalniczka niejakiego Yarpena. Wykonanie slabe ale pomysł fajny. Trzeba sobie wyobrazic mine kogos kto otworzy taka zapalniczke;]
Napisano 14 Lipiec 200420 l To moze i ja cos pokarze:) Jakies poltora godziny roboty...wiec chyba troche za dlugo. Co tam pokarze: [Wyedytowany dnia 14-7-2004 > Stradivalius]
Napisano 15 Lipiec 200420 l Troche za pozno zauwazylem te sonde, ale temat mi sie spodobal wiec postanowilem sam cos skonstruowac;) No cuz, juz poza \"konkursem\"...
Napisano 17 Lipiec 200420 l Dobra czas na nowy temat speedu..... ja proponuje nietypowy kubek/filizanka ....
Napisano 17 Lipiec 200420 l mzoe ktos sie zlituje i w koncu cos powie ? ja mam troche wolnego czasu to bym cos tam zrobil....
Napisano 17 Lipiec 200420 l Maszyna do rozwijania papieru toaletowego, albo maszyna do... ( lepiej to przemilczę ).