Scatmax Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 (edytowane) Witam Ukończyłem film:). Jest to realizacja, która stanowi także mój dyplom z malarstwa w pracowni prof. Piotra Klugowskiego. Malarstwo na Wydziale Sztuk Pięknych UMK w Toruniu. Dyplom obroniłem, pojawiły się oczywiście zarzuty "bezpłócienności" i "bezfarbowości";), jednak ten wybór uzasadniłem. Celem był film, który przekładał moje doświadczenia w malarstwie tradycyjnym i cyfrowym na medium filmu animowanego:). Oczywiście wszystko to w ramach open source'owego softu jak i idei dzielenia się doświadczeniami poprzez ujawnienie procesu twórczego;), czyli blog na którym pisałem i jeszcze będę pisać o procesie:). Blender, Gimp, Inkscape,Synfig Studio, Pencil, Ardour, Hydrogen. Zapraszam na bloga Rooms Bombel Studio na Vimeo Bombel Blog pzdr. Kuba Edytowane 17 Październik 2011 przez Scatmax
fps Napisano 10 Październik 2011 Napisano 10 Październik 2011 Niezła animacja postaci. Pomysłowe plastycznie. Fajny animowany displace. Niby widzisz od razu jaki jest mechanizm, ale nie czuć w tym sztuczności - w konwencji się trzyma. Podobają mi się twoje eksperymenty z NPR.
Scatmax Napisano 10 Październik 2011 Autor Napisano 10 Październik 2011 Dzięki Fps Wiadomo ja nie chciałem nikogo zaskakiwać, to tak jak chmurki z paths of hate(oczywiście się nie porównuje;)) mechanizm jest prosty. Tutaj wszystko w compozytorze na nodach driverowane zapętlonymi animowanymi teksturami. Zastosowałem efekcik świadomie bo chciałem określony efekt osiągnąć. Moja animacja postaci awansowała z tragicznej na niezłą(nie za wysoko?:)) dodaje mi to skrzydeł, do dalszego rozwoju:) Myślę i myślę i nie wiem co masz na myśli przez NPR:D musisz to rozwinąć. pzdr. Kuba
fps Napisano 11 Październik 2011 Napisano 11 Październik 2011 NPR = non-photorealistic rendering ;) a animacja postaci ... wiesz, można chcieć więcej i lepiej, ale rozumiem że jest to dyplom z malarstwa! poza tym jest tego ze cztery minuty, więc sporo pracy. zawsze można na coś ponarzekać, ale po co ;)
Scatmax Napisano 17 Październik 2011 Autor Napisano 17 Październik 2011 Hej:) Byłem na chwile w domu rodzinnym i tu widzę - żadnych zmian:) Heh nawet nie pomyślałem o tym właśnie w tych technicznych kategoriach jak NPR., pewnie dlatego w ogóle nie skojarzyłem;). Dużo bardziej wolę taki kreacyjny charakter filmu animowanego, niż mimetyczne naśladownictwo(chociaż tutaj też są perełki.) pewnie stąd te poszukiwania. Dzięki za comment. Tymczasem zrobiłem krótki Demoreel 2011 i żeby nie mnożyć wątków bo do tego prawie nikt chyba nie zajrzał;). To wrzucę tutaj: pzdr. Kuba
Scatmax Napisano 26 Październik 2011 Autor Napisano 26 Październik 2011 Hej nie wiem czy to kogoś obchodzi ale, Rooms nominowane jest jako Best Design Short na Suzanne Awards - głosowanie podczas Blender Conference. blender.org - Suzanne Nominations pzdr. Kuba
Rekomendowane odpowiedzi