Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Ukończyłem film:). Jest to realizacja, która stanowi także mój dyplom z malarstwa w pracowni prof. Piotra Klugowskiego. Malarstwo na Wydziale Sztuk Pięknych UMK w Toruniu. Dyplom obroniłem, pojawiły się oczywiście zarzuty "bezpłócienności" i "bezfarbowości";), jednak ten wybór uzasadniłem. Celem był film, który przekładał moje doświadczenia w malarstwie tradycyjnym i cyfrowym na medium filmu animowanego:).

Oczywiście wszystko to w ramach open source'owego softu jak i idei dzielenia się doświadczeniami poprzez ujawnienie procesu twórczego;), czyli blog na którym pisałem i jeszcze będę pisać o procesie:). Blender, Gimp, Inkscape,Synfig Studio, Pencil, Ardour, Hydrogen.

Zapraszam na bloga Rooms

Bombel Studio na Vimeo

Bombel Blog

pzdr.

Kuba

Edytowane przez Scatmax

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Niezła animacja postaci. Pomysłowe plastycznie. Fajny animowany displace. Niby widzisz od razu jaki jest mechanizm, ale nie czuć w tym sztuczności - w konwencji się trzyma. Podobają mi się twoje eksperymenty z NPR.

Napisano
  • Autor

Dzięki Fps

Wiadomo ja nie chciałem nikogo zaskakiwać, to tak jak chmurki z paths of hate(oczywiście się nie porównuje;)) mechanizm jest prosty. Tutaj wszystko w compozytorze na nodach driverowane zapętlonymi animowanymi teksturami. Zastosowałem efekcik świadomie bo chciałem określony efekt osiągnąć.

Moja animacja postaci awansowała z tragicznej na niezłą(nie za wysoko?:)) dodaje mi to skrzydeł, do dalszego rozwoju:)

Myślę i myślę i nie wiem co masz na myśli przez NPR:D musisz to rozwinąć.

pzdr.

Kuba

Napisano

NPR = non-photorealistic rendering ;)

a animacja postaci ... wiesz, można chcieć więcej i lepiej, ale rozumiem że jest to dyplom z malarstwa!

poza tym jest tego ze cztery minuty, więc sporo pracy.

zawsze można na coś ponarzekać, ale po co ;)

Napisano
  • Autor

Hej:) Byłem na chwile w domu rodzinnym i tu widzę - żadnych zmian:)

Heh nawet nie pomyślałem o tym właśnie w tych technicznych kategoriach jak NPR., pewnie dlatego w ogóle nie skojarzyłem;). Dużo bardziej wolę taki kreacyjny charakter filmu animowanego, niż mimetyczne naśladownictwo(chociaż tutaj też są perełki.) pewnie stąd te poszukiwania.

Dzięki za comment.

Tymczasem zrobiłem krótki Demoreel 2011 i żeby nie mnożyć wątków bo do tego prawie nikt chyba nie zajrzał;). To wrzucę tutaj:

pzdr.

Kuba