Napisano 10 Październik 201113 l Witam Ukończyłem film:). Jest to realizacja, która stanowi także mój dyplom z malarstwa w pracowni prof. Piotra Klugowskiego. Malarstwo na Wydziale Sztuk Pięknych UMK w Toruniu. Dyplom obroniłem, pojawiły się oczywiście zarzuty "bezpłócienności" i "bezfarbowości";), jednak ten wybór uzasadniłem. Celem był film, który przekładał moje doświadczenia w malarstwie tradycyjnym i cyfrowym na medium filmu animowanego:). Oczywiście wszystko to w ramach open source'owego softu jak i idei dzielenia się doświadczeniami poprzez ujawnienie procesu twórczego;), czyli blog na którym pisałem i jeszcze będę pisać o procesie:). Blender, Gimp, Inkscape,Synfig Studio, Pencil, Ardour, Hydrogen. Zapraszam na bloga Rooms Bombel Studio na Vimeo Bombel Blog pzdr. Kuba Edytowane 17 Październik 201113 l przez Scatmax
Napisano 10 Październik 201113 l Niezła animacja postaci. Pomysłowe plastycznie. Fajny animowany displace. Niby widzisz od razu jaki jest mechanizm, ale nie czuć w tym sztuczności - w konwencji się trzyma. Podobają mi się twoje eksperymenty z NPR.
Napisano 10 Październik 201113 l Autor Dzięki Fps Wiadomo ja nie chciałem nikogo zaskakiwać, to tak jak chmurki z paths of hate(oczywiście się nie porównuje;)) mechanizm jest prosty. Tutaj wszystko w compozytorze na nodach driverowane zapętlonymi animowanymi teksturami. Zastosowałem efekcik świadomie bo chciałem określony efekt osiągnąć. Moja animacja postaci awansowała z tragicznej na niezłą(nie za wysoko?:)) dodaje mi to skrzydeł, do dalszego rozwoju:) Myślę i myślę i nie wiem co masz na myśli przez NPR:D musisz to rozwinąć. pzdr. Kuba
Napisano 11 Październik 201113 l NPR = non-photorealistic rendering ;) a animacja postaci ... wiesz, można chcieć więcej i lepiej, ale rozumiem że jest to dyplom z malarstwa! poza tym jest tego ze cztery minuty, więc sporo pracy. zawsze można na coś ponarzekać, ale po co ;)
Napisano 17 Październik 201113 l Autor Hej:) Byłem na chwile w domu rodzinnym i tu widzę - żadnych zmian:) Heh nawet nie pomyślałem o tym właśnie w tych technicznych kategoriach jak NPR., pewnie dlatego w ogóle nie skojarzyłem;). Dużo bardziej wolę taki kreacyjny charakter filmu animowanego, niż mimetyczne naśladownictwo(chociaż tutaj też są perełki.) pewnie stąd te poszukiwania. Dzięki za comment. Tymczasem zrobiłem krótki Demoreel 2011 i żeby nie mnożyć wątków bo do tego prawie nikt chyba nie zajrzał;). To wrzucę tutaj: pzdr. Kuba
Napisano 26 Październik 201113 l Autor Hej nie wiem czy to kogoś obchodzi ale, Rooms nominowane jest jako Best Design Short na Suzanne Awards - głosowanie podczas Blender Conference. blender.org - Suzanne Nominations pzdr. Kuba