Napisano 13 Październik 201113 l Witam, chciałbym zrobić animacje klocków.. Sprawa jest prosta, klocki po prostu mają się "pojawić". Na materiale standardowym wiem jak zrobić owe pojawienie sie klocków. Jednak kiedy nadałem na klocki materiał Plastic/Vinyl, sprawa się komplikuję. Licze na waszą pomoc i z góry dziękuję :)
Napisano 13 Październik 201113 l Cześć. Może lepiej byłoby animować widzialność klocka, a nie jego materiału? Mniej komplikacji :) Klikasz prawym na klocek, tam properties, i pojawia Ci się coś w stylu: i tam masz Visibility, i to sobie animuj.
Napisano 13 Październik 201113 l Autor a jakaś rada na kluczowanie? bo ustawiłem visible np. klatka nr 105 (autokey>obj.propert>visible(do 0)>ok) klatka nr 110 (autokey>obj.propert>visible(do 1,0)>ok). I wygląda to tak że w 105 klatce klocka nie widać, w 106 natomiast widać go w pełnym kolorze. Poniżej 105 klatki klocek też jest widoczny.
Napisano 13 Październik 201113 l Otwórz sobie track view editor, znajdź wartość visibility i ustaw na krzywych wartości.
Napisano 13 Październik 201113 l A jesli ci sie nie chce grzebas curve editorze, a zalezy ci tylko zeby klocek byl niewidoczny w kaltkach 0-105 to przejdz do klatki 104>autokey>ustaw visibility na 0 potem slider do klatki 0 i ustaw visibility na 0. Powinno dzialac