P.I.W.O. Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 Podczas importu z pewnego programu wyskakuje mi błąd: Importuję z programu Faceworks, mam plik o rozszerzeniu *.obj. Wcześniej importowałem już inne pliki z tego programu i się ładnie otwierały, prócz tego. Nie mam pojęcia dla czego wysypuje mi ten komunikat, tylko przy tym pliku. No i co może być przyczyną tego komunikatu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesol Napisano 13 Październik 2011 Share Napisano 13 Październik 2011 osobiście taki problemu rozwiązuje po przez import i export w innych programie(jeśli to wciągnie), wypróbuj blender, wings3d(ten sobie najczęściej radzi) ew. zbrush, mudbox. a komunikat oświadcza błędy w pliku .obj np. w pliku zawarte są instrukcji face który jest nie możliwy do tworzenia(tu taki przykład z "serii wydaje mi się...") http://en.wikipedia.org/wiki/Wavefront_.obj_file Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.I.W.O. Napisano 13 Październik 2011 Autor Share Napisano 13 Październik 2011 Tak więc mogę otworzyć to w innym programie i tam go znowu importować lub poprawić ten plik/zrobić od nowa z nadzieją że będzie działać tym razem. Dobra dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurnik Napisano 27 Październik 2011 Share Napisano 27 Październik 2011 Czasami masz niewidzialne vertexy face'y które się dodają, np. mi się to zaczęło pojawiać ostatnio w Sketchupie, w centrum sceny po imporcie do maksa mam kilka vertexów w centrum sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.I.W.O. Napisano 28 Październik 2011 Autor Share Napisano 28 Październik 2011 już działa jak trzeba - zrobiłem od nowa i teraz działa jak nalezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi