Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'error'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Max3D.pl
    • Aktualności (mam newsa)
  • Graphics
    • Work in progress (WIP)
    • Animacje
  • Dyskusje
    • Hardware
    • Dyskusje o grafice
    • Wolne dyskusje
    • Komentarze, propozycje ...
  • Pytania i odpowiedzi
    • 3ds max
    • Maya
    • Blender
    • Sculpting
    • Cinema 4D
    • Inne
  • Ogłoszenia
    • Praca Oferowana (bez ogłoszeń FREE)
  • Archiwum
    • Archiwum (2000-2019)
    • Konkursy

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


About Me


Miasto


pkt.

Found 18 results

  1. Witam. Mam problem z programem. A mianowicie po paru minutach użytkowania wyskakuje mi błąd: Parę razy był przeinstalowany, z różnych stron ściągnięty i nadal to samo. Macie może jakiś pomysł jak to rozwiązać.
  2. Aisak

    Problem z instalacją

    Mam problem z zainstalowaniem 3Ds Maxa. Mam zainstalowaną Maye, działa bez problemu. Próbowałam zainstalować różne wersje Maxa jednak za każdym razem pojawia się komunikat: installation complete some products failed to install i okno jak w załączniku. Skąd bierze się ten problem?
  3. [h=2]Witam, przed umieszczeniem tego postu czytałem wpisy użytkowników i badałem co mogłem zrobić źle lub szukałem jakiś wskazówek..bezskutecznie.. Problem wygląda następująco pykam renden sceny interior która jest naprawde bardzo minimalistyczna (dodam że mam tam "pas zieleni" dla uatrakcyjnienia projektu) kiedy jest pod koniec już renderu po prostu zamyka program i widnieje komuniak aby poinformować o porblemie autodesk.. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Mogę podesłać projekt.. Mam 6 G Ram więc nie najgorzej, wersja maxa to 2014 a vray to 3.0. procek w kompie AMD athlon II x3 460 3,40 GHz system 64 bitowy.[/h]
  4. Witam, przed umieszczeniem tego postu czytałem wpisy użytkowników i badałem co mogłem zrobić źle lub szukałem jakiś wskazówek..bezskutecznie.. Problem wygląda następująco pykam renden sceny interior która jest naprawde bardzo minimalistyczna (dodam że mam tam "pas zieleni" dla uatrakcyjnienia projektu) kiedy jest pod koniec już renderu po prostu zamyka program i widnieje komuniak aby poinformować o porblemie autodesk.. Czy ktoś mógłby mi pomóc? Mogę podesłać projekt.. Mam 6 G Ram więc nie najgorzej, wersja maxa to 2014 a vray to 3.0. procek w kompie AMD athlon II x3 460 3,40 GHz system 64 bitowy.
  5. Witam, Zwracam się o pomoc, a propos renderowania animacji. Za każdym razem jak próbuje coś zrenderować z GI (IR + QMC Full Animation) dostaje informacje tego typu: http://i.imgur.com/srlCs.jpg I aplikacja się zamyka... Ktoś może coś pomoże? Pozdrawiam, Łukasz
  6. Witam, Mam problem z renderowaniem poprzez IRAY'a. Otóż kiedy mam już gotowy obiekt i chcę go wyrenderować przy wyżej wymienionego silnika pojawiają się błędy w konsoli. I tu się zaczyna moje pytanie czy ktoś miał podobny problem?? Jeśli tak to proszę o pomoc. Postaram się pod koniec dnia umieścić kopię wpisów z konsoli.
  7. MSG 0.0 456 MB warn : GI Photons are used. Multiple diffuse bounces from Final Gather are ineffective and ignored. Czy ktoś może pomóc w rozwiązaniu tego błędu? Walczę z nim już za długo..
  8. Siemson - mam pewien problem dotyczący modelów w GTA San Andreas, z pliku gta3.img , a mianowicie: W momencie, gdy próbuję zrenedrować tekstury na budynku, na którym zamierzam umieścić graffiti, pojawia mi się błąd: Z tego co widać, brakuje pliku. Wpisując nazwę ową w google, nie pojawia mi się kompletnie nic, nic nie wyszukuje co mogło by mi pomóc - pusto. Szukam tego pliku po całym kompie i nic - sprawdzałem czy w pliku TXD nie znajduje się On, ale go nie ma. Tak przedstawia się mój folder z plikami .bmp oraz .dff : Wykonuję wszystko zgodnie z instrukcjami zawartymi w tym poradniku : http://net4game.com/topic/120141-jak-wykonac-graffiti-pack/ Nie wiem czy podczas dodawania tekstur w okienku mam tylko wskazać folder czy co... Troszkę tam namieszało mi się i w ogóle. Jak potrzeba jakieś ss'y to podrzucę jak tylko zobaczę, że potrzeba. Dodam jeszcze screen'a z okna Configure user paths:
  9. Witam . Mam problem z programem Alias Automotive 2013 . Przy uruchamianiu pojawia się następujący komunikat: http://img191.imageshack.us/img191/340/aaaod.jpg Wie ktoś może o co chodzi z tym komunikatem ? Nie wiem jak sobie z tym problemem poradzić . Program nie jest piracki . Ściągnięty z oficjalnej strony Autodesk: students.autodesk.com
  10. Witam,mam problem,więc robiąc próbnego rendera i na ścianach widać takie cienie,jak się ich pozbyć?[ATTACH=CONFIG]83898[/ATTACH]
  11. P.I.W.O.

    problem z importem

    Podczas importu z pewnego programu wyskakuje mi błąd: Importuję z programu Faceworks, mam plik o rozszerzeniu *.obj. Wcześniej importowałem już inne pliki z tego programu i się ładnie otwierały, prócz tego. Nie mam pojęcia dla czego wysypuje mi ten komunikat, tylko przy tym pliku. No i co może być przyczyną tego komunikatu?
  12. Hi, everybody! I have a problem with Blender 2.59. I choose Add - Mesh - Circle, go to the Edit mode, choose Extrude and go up vertices, again Extrude, Scale, go up, e.t.c. When I choose: Object Tools - Shading Smooth - my object is smooth but deformed. When I choose Render the object is deformed, too (see image ). I have the same problem in Blender 2.49a, but when I render the object is not deformed. This is the .blend file http://w362.wrzuta.pl/plik/7ElIf7PhXaz/blender_2_59_test1 This is the image http://w362.wrzuta.pl/obraz/powieksz/3BTro3zoqJB
  13. Witam wszystkich,mam taki mały problem,przy modelowaniu co jakiś czas jest taki error,że jak modeluje to przesuwam vertexy(punkty),punktu się przesuwają,ale siatka jest w tej samej pozycji,tak samo z kątami,dopiero jak użyje ,,undo''(wstecz)to te przesunięta siatka się wstawia w ustalone miejsce,ale tak na dłuższą metę się nie da.
  14. Witam Jestem nowa na forum i nie wiem czy w dobry dział wpisuję mój problem, proszę o przeniesienie w razie co... Szukałam również odpowiedzi aby nie zakładać nowego tematu ale bez powodzenia. Problem wygląda tak Przy włączaniu 3d Maxa 2009 wyskakuje błąd An error has occured and the application will now close. Od razu powiem, że błąd wyskakuje przy otwieraniu nawet pustego nowego pliku więc pomysł z błędnym blokiem w scenie lub z za ciężką sceną odpada. Powiem co już zrobiłam aby to zlikwidować. 1. Wgrałam Service Packa-nic 2. zrobiłam defragmentację dysku-nic 3. Przeinstalowałam Maxa-nic 4. Przeinstalowałam Maxa z wcześniejszym wywaleniem plików przez program RegCleaner-nic 5. Przeinstalowałam Maxa w nowe miejsce (bezpośrednio na C oraz na D)-nic 6. Doszłam więc do wniosku, że mam również popsutą instalkę. Ściągnęłam nowego Maxa, zainstalowałam-nic Jestem kompletnie załamana. Mam ochotę rzucić szkołę przez tego Maxa... W środę mam zaliczenia z dwóch zadań w Maxie a ja nie mam programu! BŁAGAM O POMOC. Jeśli ktoś jest z Wrocławia i wie jak to zrobić to wchodzi w grę spotkanie z zapłatą jak za korki na przykład..POMOCY. Format całego systemu miałam w grudniu w dodatku nie znam nikogo tu kto by to zrobił w razie czego więc błagam o jakieś inne pomysły...
  15. Problem niecodzienny i właściwie ociera się o szaleństwo... Prowadzę projekt, pechowy trzynasty z kolei plik zapasowy i zaczęło się dziać źle, ale w takim stylu jak nigdy. Mianowicie, Max a raczej Vray odmawia jakichkolwiek zmian w ustawieniach renderu - dla nie go ZAWSZE jest Global Ilumination = On oraz 4x Prepass... Wyłączanie GI nic nie zmienia, tak samo jak grzebanie w ustawieniach. Czy ZNOWU przytrafił mi się jakiś magiczny skrót klawiszowy, który na stałe zablokował możliwość zmiany ustawień renderu w tej akurat scenie? Help... :( Ps. Podaję link do okrojonego pliku ze sceną, gdzie wciąż wystepuje ten problem: http://depositfiles.com/files/jd7he1fcd
  16. Witam. Mój dzisiejszy problem wygląda następująco. Renderuję włosy przy pomocy Hairtrix'a (Vray 1.5 RC5 + 3ds Max 9 SP2 + Hairtrix 1.7) i o ile przy ustawieniach w Effects "Ox Hair Raytrace Fast" wszystko działa poprawnie, to już "Ox Hair Raytrace Accurate" wywala Maxa po kilku sekundach od rozpoczecia fazy Rendering, nie podając przy tym konkretnego powodu, a jedynie komunikat o błędzie. Ilość wolnego RAMu to "wpizdu", ustawienia wyglądają w porządku. Nawet standardowe nie raczy się wyrenderować. Na scenie są jeszcze 3 Vray Lights (wszystkie ignorują obiekt włosów "by exclude") oraz jedno typu Standard oświetlające tylko włosy, cienie ustawione na Ox Hair Shadow. Renderuję z default lights, GI = off. oraz http://img188.imageshack.us/img188/7431/hairfxaccurateproblem2.jpg Czy ktoś z was natknął się na podobny problem, a jeszcze lepiej - rozwiązanie? Pozdrawiam! :) Edit: błąd występuje też na prostej scenie: box z włosami. Renderuje się przy włączonym Ox Accurate ale przy dodaniu jakiegokolwiek światła wyrzuca od razu jak zabiera się za włosy.
  17. Hooch

    PolyBoost

    Witam. Pobrałem sobie wersje demo pluginu "PolyBoost 4". Przy instalacji wybrałem wersje demo, ustawiłem sobie skruty i dodałem skrut nawet do menu pod ppm. Po restarcie MAXA klikam na wszystkie możliwe skróty i nic się nie otwiera. próbowałem też uruchomić przez run script ale efekt był taki sam. Nic się nie pokazuje, żadne okienko z błędem, Nawet ekran nie mignie.
  18. Witam, mam straszny problem jesli chodzi o instalacje 3ds maxa, posiadam viste i probowalem juz zainstalowac mase wersji 3ds maxa, od najstarszych po najnowsze, a mimo to w trakcie instalacji pojawia sie ten sam blad 'ERROR 1920.Service 'mental ray 3.5. Satelite(32bit)' (mi-raysat_3dsmax9_32) failed to start. Verify that you have sufficient privileges to start system services' prosze o pomoc kazdego kto orientuje sie choc troche co to moze byc, siedze nad tym juz miesiac, szukam, probuje i nic;/ z gory dziekuje za pomoc.
×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy