scor Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Witam wszytskich!! Razem z v1ck\'iem mamy na celu stworzenie krotkiego filmiku (okolo 15 minut) ktory bedzie ukazywal zycie naszego osiedla z troche innej perspektywy. Na samym poczatku zaczelismy robic poszczegolne obiekty naszego residential\'a takie jak boisko do koszykowki czy tez plac zabaw. Jak do tej pory udalo nam sie to (mamy nadzieje ze idealnie) wymodelowac. Teraz jestesmy w trakcie tworzenia blokow. Jak sie spodziewalismy okazuja sie one najtrudniejsza jak do tej pory czescia naszego projektu. A przed nami jeszcze animacja i texturowanie :P. Niestety ale nie starcza nam juz czasu na stworzenie muzyki do naszej animacji :/ Jezeli bylbys czy bylabys zainteresowana stworzeniem z nami tego filmiku to zapraszamy na oficjalna strone tegoz projektu www.residential.prv.pl Znajduja sie na niej dotychczasowe rendery oraz inne rzeczy zwiazane z projektem. Dziekujemy za wszystkie uwagi i cenne rady. Wszystko sie przydaje :P
yaras Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 witam. jako jest to moj pierwszy post na tym Forum, to chcialbym wszystkich forumowiczow powitac. przegladam Forum juz od jakiegos czasu i musze przyznac, ze jest to jedno z lepszych (jak nie najlepsze) polskie forum o tej tematyce. jak juz rozmawialem z v1ck\'iem, nie nadaje sie do muzyki, wiec nie bede mogl Wam z nia pomoc. jedyne co moge zrobic to zyczyc Wam powodzenia w tworzeniu animki. biorac pod uwage preanimacje (narazie jedna widzialem ;)), i probne renderki, mam nadzieje, ze bedzie to good job;]. co do rad, to moge powiedziec, ze w animce co widzialem, jest niewielki chaos, jest to naszczescie tylko probna animka, i mam nadzieje, ze finalna wersja bedzie dopracowana i mila dla oka;]. ps. jak juz mowilem vick\'owi finalna animacje chcialbym ogladac w rozdz. min 2000x1500 pix;D. pozdrawiam i czekam na dalsze renderki.
v1ck Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 Mam nadzieje ze uda nam sie to wyrenderowac chociaz w 640x480 :>, a co do tych preanimacji co widziales yaras, to to bylo robione \"ot tak\" wiec sie nie dziwie ze wyszla haotycznie :-) juz niedlugo postaramy sie zaprezentowac jakas wieksza animke, mysle ze juz wtedy jak skonczymy robic pierwszy blok :-), w raze czego aktualizacje mozna ogladac na stronie pozdrawiam
SansSerif Napisano 6 Lipiec 2004 Napisano 6 Lipiec 2004 hello! nie wiem co piszecie bo bez obrazkow troche lyso i nudnawo a dzial to o animacji podobno :\\
v1ck Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 no jakto bez obrazkow :> wszystko jest na stronie nie potrzebnie bedziemy zawalac forum obrazkami :PP www.residential.prv.pl [Wyedytowany dnia 7-7-2004 > v1ck]
SansSerif Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 ups no fakt. trzeba przebrnac przez tekst by trafic na adres. proponuje jednak wrzucac wybrane obrazki na forum dla lepszej promocji. proponuje rowniez edycje pierwszego postu i wklejenie na samym poczatku linka w tej formie :) http://www.residential.prv.pl/ edit: no wlasnie w takiej. [Wyedytowany dnia 7-7-2004 > SansSerif]
v1ck Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 no dobra, chcieliscie to macie, zrobilem takie ujecie, ktore jest podobne do tego zdjecia oczysicie bez textur ludzi podlogi i samochodow :P a tu inne ujecia :
Rascal Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 15 min to nie tak malo, radze przygotowac starannie proces pre-produkcyjny. 2000x1500 hm... widze ze jakimis egzotycznymi proporcjami operujecie, pomijajac to ze calkiem pojemne i szybkie dyski macie. 1 klatka ok. 9 MB, czyli 1sec daje nam juz 216 MB majac minute to juz 12 GB docelowo 15 min tj. 200 GB same sekwencje, a gdzie materialy zrodlowe, backupy i inne? i naprawde spora ilosc RAM`u. Renderujcie do 640x480, nie pasuje wam format 4:3 uzyjcie Academy Flat.
scor Napisano 7 Lipiec 2004 Autor Napisano 7 Lipiec 2004 Wstepna preanimka ukaze sie lada dzien na stronce. Wystarczy na nia wejsc :P A co do tej rozdzielczosci to sorki Yaras ale rzeczywiscie jest to troche bajeczna rozdzielczosc :/ Tak na marginesie chcialbym podkreslic ze z v1ckiem w maxie siedzimy dopiero poltorej miecha :P Jak juz pisalem wczesniej potrzebujemy kogos do stworzenia muzyki i dzwiekow!! Dzieki za all odp....
yaras Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 hehe, oczywiscie rozdzialka 2000pix to jest taki joke maly;], bo przeciez nie ma sensu takiej duzej robic (jak juz tez ladnie wyliczyl Rascal trzeba by tez miec bardzo duze dyski do tego). of course, w zupelnosci 640x480 wystarcza ;]. czekam na animki. pozdr. [Wyedytowany dnia 7-7-2004 > yaras]
v1ck Napisano 7 Lipiec 2004 Napisano 7 Lipiec 2004 wyrenderowane narazie sa 2 stare animacje, ktore nie sa z byt dobre.. poprostu mialem na celu pokazania poszczegolnych elementow modelingu i sa one z byt krotkie : Animacja 1 Animacja 2 za jakies 2-3 dni zrobimy cos porzadnego, nie kierujcie sie tymi :] pozdrawiam
Tulli Napisano 9 Lipiec 2004 Napisano 9 Lipiec 2004 Ja bym chętnie zrobił muzykę, co do doswiadczenia - tworzę instrumentalną (sample, wlasna tworczosc) oraz podklady dla kilku osiedlowych skladow hh od ponad roku, mam doswiadczenie w cool edicie 2, acid pro4, wave\'s lab\'ie i fruity loopsie. moje gg 2701062 :) ps bede dostepny w poniedzialek dopiero(wyjazd)
dirty Napisano 9 Lipiec 2004 Napisano 9 Lipiec 2004 te 15 minut to jakis zart jak mniemam? zejdzcie do ponizej 5 minut to pogadamy jak ludzie. anyway, powodzenia!
scor Napisano 9 Lipiec 2004 Autor Napisano 9 Lipiec 2004 Te 15 minut to nie zart :] Nie bedzie to moze dokladnie tyle ale bedziemy sie starali oscylowac w tej granicy. A co nie wierzycie w nasze zdolnosci? :P
v1ck Napisano 9 Lipiec 2004 Napisano 9 Lipiec 2004 Podobno jest takie cos jak net render prawda ? wicie moze gdzie znalesc jakis text do niego ?
scor Napisano 11 Lipiec 2004 Autor Napisano 11 Lipiec 2004 Chwilowo nie z naszych przyczyn nie bedzie renderkow :/ i ponawiam pytanko v1ck\'a: gdzie mozna znalezc jakies texty dotyczace net render?
v1ck Napisano 7 Styczeń 2005 Napisano 7 Styczeń 2005 updejt, chyba bo cos mi sie juz nie chce tego robic ;] cala galeria: http://nicko.pstryk.net/projekty/3d/r3/ [w chwili obecnej naprawiaja chyba serva wiec czasem moze nie dzialac :>]
asblaze Napisano 8 Styczeń 2005 Napisano 8 Styczeń 2005 w maxie :) Poza tym to prosta sprawa.... każdemu kompowi instalujecie soft, i zadajecie: Komp1 - klatka od 0 -200 komp2 klatka od 201 - 400 Kom3 klatka 401-600 i tak dalej. Net dender nie robi nic innego, tylko każdej maszynie przydziela klatke do renderowania a z tego co pamięam to jezli masz 5 kompów to kazdy dostaje co piatą, więc cały render uzależniony jest od najwolniejszej maszyny. Ten system który napisałem, ma dlatego jedna powazną zaletę... jest dynamiczny ;) Pozdrawiam.. ps.. pozwól że uświadomię cię :) 15 min animacji to około 1,5 roku pracy jesli nie masz za bardzo skomplikowanych ruchów postaci ;)... no chyba że Kurt Ci pomoże ;)
v1ck Napisano 8 Styczeń 2005 Napisano 8 Styczeń 2005 15 minut za duzo ;] fallen art ma ledwo 5 a jest fajny ;]
Traitor Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 15 minut? bez jajek, to szmat czasu. Kisiel z tego wyjdzie, nie sadze, iz fabula bedzie az tak ciekawa aby dotrwac do konca nie mowiac juz o samym wyrenderowaniu tego. Zejdzcie do 3-5min.
Bilay Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 moze sie wam przyda netrender >>> http://www.evermotion.org/tutorials/rendering/maxnet/
DaveBorck Napisano 10 Styczeń 2005 Napisano 10 Styczeń 2005 Dokładnie. dosyć że linki nie działają, mi przynajmniej, to jeszcze sprawa trzyma się jakiejś strasznie rozwlekłej animacji. Dobrze że ktoś im już wypersfadował zmianę rozdzielczości. Panowie, weźcie się za pół minuty animacji jak w ASP na zaliczenie. To jeden z najlepszych sposobów żeby animacja nie była nudna, w przeciwnym razie zamęczycie siebie kompy i widza:) Powodzenia zatem.
rudylew Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 Z podanych wyżej linmków z tego co widze działa tylko jeden przynajmniej u mnie --> Wątek jest statycny straszbie i mało ciekawy dajcie trochę fotek na forum a nie błąkacie się po serwerach. 15 --> co to dokument będzie?;]
sartr Napisano 17 Luty 2005 Napisano 17 Luty 2005 nie, to będzie pietnastominutowy szał kamery wokół czajnika :P
olej Napisano 15 Marzec 2005 Napisano 15 Marzec 2005 15 minut za duzo ;] fallen art ma ledwo 5 a jest fajny ;] hehe Napoleon tez byl wielki a byl maly;) Szczeze to ciemno to wszystko widze.
Rekomendowane odpowiedzi