The Watcher Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Witam, postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z 3ds max'em, poczytałem trochę tutoriali - oglądam troszkę na youtube i tak po czasie postanowiłem spróbować, stworzyć model samochodu forda fiesty niestety w momencie kiedy tworzę blok "plane" a następnie chcę go obrócić trzymając shift do góry nie pojawiają mi się te linie odpowiadające za to. Wcześniej wszystko działało poprawnie, nie było z tym problemu a dziś coś się spierniczyło - nie mam pojęcia co mogłem zrobić nie tak. Widziałem parę wątków w których ktoś miał ten sam problem, jednak żadna z odpowiedzi nie okazała się pomocna... Próbowałem też reinstalować 3ds'a ale i to nie pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kranz Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 nacisnij x. i jesli faktycznie zaczynasz dopiero przygode z maxem to raczej zaczałbym od tutoriali, które oferuje max, tak zebys sie zapoznał z widokami, narzedziami, modyfikatorami itd. na auta przyjdzie jeszcze czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Watcher Napisano 30 Październik 2011 Autor Share Napisano 30 Październik 2011 (edytowane) Oczywiście wcześniej zapoznałem się z innymi podstawami programu... Robiłem jakieś drobne rzeczy i tak dalej, drobne modyfikacje też w modelach do gry gta san andreas a teraz idę za tutorialami tego kolesia: http://www.youtube.com/user/VirtualOneMedia i dzięki za pomoc, widzę, że się nagłowiłem a wystarczyło nacisnąć jeden przycisk. :D Edytowane 30 Październik 2011 przez The Watcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 30 Październik 2011 Share Napisano 30 Październik 2011 Oprócz tego dobrze byłoby się zapoznać z FAQ na temat maxa które znajduje się na forum - uniknąłbyś zadawania tego typu podstawowych pytań, na które w tutkach możesz nie znaleźć odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi