Napisano 30 Październik 201113 l Witam, postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z 3ds max'em, poczytałem trochę tutoriali - oglądam troszkę na youtube i tak po czasie postanowiłem spróbować, stworzyć model samochodu forda fiesty niestety w momencie kiedy tworzę blok "plane" a następnie chcę go obrócić trzymając shift do góry nie pojawiają mi się te linie odpowiadające za to. Wcześniej wszystko działało poprawnie, nie było z tym problemu a dziś coś się spierniczyło - nie mam pojęcia co mogłem zrobić nie tak. Widziałem parę wątków w których ktoś miał ten sam problem, jednak żadna z odpowiedzi nie okazała się pomocna... Próbowałem też reinstalować 3ds'a ale i to nie pomogło.
Napisano 30 Październik 201113 l nacisnij x. i jesli faktycznie zaczynasz dopiero przygode z maxem to raczej zaczałbym od tutoriali, które oferuje max, tak zebys sie zapoznał z widokami, narzedziami, modyfikatorami itd. na auta przyjdzie jeszcze czas.
Napisano 30 Październik 201113 l Autor Oczywiście wcześniej zapoznałem się z innymi podstawami programu... Robiłem jakieś drobne rzeczy i tak dalej, drobne modyfikacje też w modelach do gry gta san andreas a teraz idę za tutorialami tego kolesia: http://www.youtube.com/user/VirtualOneMedia i dzięki za pomoc, widzę, że się nagłowiłem a wystarczyło nacisnąć jeden przycisk. :D Edytowane 30 Październik 201113 l przez The Watcher
Napisano 30 Październik 201113 l Oprócz tego dobrze byłoby się zapoznać z FAQ na temat maxa które znajduje się na forum - uniknąłbyś zadawania tego typu podstawowych pytań, na które w tutkach możesz nie znaleźć odpowiedzi.