Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, obserwuję max3d.pl od ładnych paru lat, ale jak do tej pory nie było u mnie wystarczającej ilości odwagi, aby zaprezentować cokolwiek swojego autorstwa, ze względu na moje słabe umiejętności w porównaniu do innych użytkowników i dość powolną naukę 3d.

diorama_challenge__old_house_by_dwsel-d4ebivs.png

Render przedstawia miniaturkę domku, jest stylizowany na zdjęcie makro (efekt tilt-shift, aberracja). Obrazek jest już raczej ukończony, ale obawiam się, że odstaje jeszcze znacznie od poziomu galerii Finished dlatego wrzucam do WIP. Pomysł pochodzi m.in. z tutoriala: "Polished Buildings" http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=59525 - zwłaszcza modułowe mapy ścian i belek. Później mogę dosłać siatkę.

Pozdrawiam i proszę o komentarze.

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Wiesz - ciężko tu coś komentować, bo niewiele pokazałeś. Obrazek dość przyjemnie wyszedł, gama barw niezła. Na pewno na początek zabawy z 3D jest dobrze. Osobiście bym zostawił aberację chromatyczną w spokoju bo nie wygląda to na real foto (i dobrze!). Mógłbyś to spokojnie rozwinąć w kierunku surrealistycznego krajobrazu.

Napisano (edytowane)
Później mogę dosłać siatkę.

Jeszcze przed posadzeniem wszystkich roślinek.

cambn.png

frontyv.png

doorgq.png

windowpersp0.png

Podgląd tekstur:

wooddiff.png

walldiff.png

Wiesz - ciężko tu coś komentować, bo niewiele pokazałeś. Obrazek dość przyjemnie wyszedł, gama barw niezła. Na pewno na początek zabawy z 3D jest dobrze. Osobiście bym zostawił aberację chromatyczną w spokoju bo nie wygląda to na real foto (i dobrze!). Mógłbyś to spokojnie rozwinąć w kierunku surrealistycznego krajobrazu.

Dzięki za komentarz, z 3d mam kontakt od kilku lat ale bardziej na zasadzie testów różnego softu i niekończących się testów ustawień różnych rendererów, materiałów i oświetlenia (tamte wytwory nadawałyby się co najwyżej do tematu "Rendery testowe, testy shaderów, rendery for fun."). Dopiero od 2-3 lat (z kilkumiesięcznymi przerwami na inne zainteresowania) zaczynam cos tak na prawdę modelować.

Edytowane przez dwsel
Napisano

Przyjemne, choć niewiele tu pokazałeś. Ale..Fajny domek :D naprawdę świetnie sobie poradziłeś - widać że użyłeś do tego darmowego Anim8or. To właśnie z tym kochanym programem zacząłem swoją przygodę z 3D. Aż łezka w oku się kręci.. :)..:)..:)