Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

WItam pracuje sobie od samiuskiego rana nad modelem

w pewnym momecie po nacisnieciu ZOOM EXTENTS ALL w oknie perspectiv wszystko mi zniknelo :(

W pozostalych oknach przod bok gora wszystko jest . Kilkakrotnie przyciskalem przycisk Zoom ex... ale nic to nie daje . Zmienilem Directa na opengl w ustawieniach w maxie tez to nic nie dalo :( exportowalem model z printami nastepnie zretestowalem ustawienia i ponownie go zaimprotowalem i odziwo model sie pojawil w oknie perspectiv ale we wszystkich innych oknach jak nazlosc nie pokazuja sie printy :/ . Poszedlem za rada Pionera i skasowalem 3dsmax.ini to tez nic nie dalo spotkal sie ktos moze kiedys z podobna sytuacja???

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja, wczoraj :) skonczylo sie na tym ze zamiast perspective dalem user (\"u\" w oknie) i wszystko widac, tylko troche to nie wygodne... aha wylaczylem grida zeby sie wygodniej pracowalo

Napisano
  • Autor

Ale co jest powoddem takiej sytuacji ???

JA tez przeszedlem na usera ale dlamnie to bardzo bardzo niewygodne :)

[Wyedytowany dnia 8-7-2004 > Predator]

Napisano
  • Autor

Mysle ze poprostu cos sie spierdzielilo z tym plikem :/ bo inne projekty , modele normalnie sie otweiraja i niema z tym zadnego proglemu :/ .

W sumie zaczelm prawie od poczatku z tym ze czesciej juz robie save.

Chociaz chcialbym sie dowiedziec co to zapiszczalo w maxie ze taki problem sie pojawil .

Napisano

A moze to kwestia sterow karty graficznej w przypadku akurat maxa? ewentualnie blad programu. Po prostu w przypadku Twojego modelu \"ten typ tak ma i tyle\"? Mnie sie czasem takie akcje zdarzaja gdy wciagam plik np. z IGS lub STL.... na szczescie rzadko ;-) Powodow moze byc sporo. Od sprzetu, przez soft i jego ustawienia do modelu.

Napisano

No właśnie. Czasami sie zdażają takie niespodziewanki. chętnie bym sie dowiedział o co w tym chodzi.

Btw, w jednym pliku maxa przerzywiła mi sie oś Z, i przestała być prostopadła do płaszczyzny wyznaczanej przez Y i X. Moze ktoś wie co z czymś takim zrobić? :)

Napisano
  • Autor

JAk sie dowiem od kogos co tu zawinilo to poinformuje na forum :) choc raczej z tym ciezko bedzie chyba :)