nika.k Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 (edytowane) Witam Postanowiłam założyć tutaj coś na kształt teczki. Aby się zbytnio nie rozdrabniać, zamierzam publikować tu swoje amatorskie prace. Na dobry początek mój ostatni wytwór. Taka prosta stylizowana postać mojego pomysłu: koncept: model: i wersja low poly. Ale nie wiem czy ta siatka jest dobrze zrobiona... Edytowane 21 Listopad 2011 przez nika.k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 Ładnie. Ale maska na koncepcie lepsza niż na modelu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 Bardzo fajny koncept ale brakuje tej stanowczości i charakteru na modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 (edytowane) Na koncepcie głowa wygląda inaczej, sama namalowałaś koncept a wymodelowaś go inaczej. Inne wąsy, inna maska, kształt gęby inny, na koncepcie chude rączki i duże mankiety, na modelu inaczej, piórko na koncepcie fajnie zawinięte a na modelu takie średnie raczej. Można z tego rysuneczku wyciągnąć naprawdę syty model, łatwe to nie jest, trzeba się nauczyć patrzeć zarówno na koncept jak i na model. Edytowane 17 Listopad 2011 przez Levus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 10 Listopad 2011 Share Napisano 10 Listopad 2011 Levus radzę zmienić -eś na -aś zanim ktoś zobaczy. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 11 Listopad 2011 Share Napisano 11 Listopad 2011 nie spieszylbym sie tak z low poly na twoim miejscu. nie wiem czy celowo odeszłaś od konceptu ale jesli tak to gorzej wyszlo kilka rzeczy: -twarz(ksztalt brody, maski, wasow, nosa) -ksztalt piora -chude lapki w ramionach -wciecia i wuypuklenia w nogach/butach -sylwetka! warto posiedziec jeszcze nad hi poly i podciagnac go bardziej pod koncept Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 11 Listopad 2011 Share Napisano 11 Listopad 2011 No dużo lepiej niż poprzednio, jak inni wspomnieli - gdzieś się koncept w modelu zgubił. Rób jak najbliżej konceptu, w tym przypadku gdzieś się zgubił taki zawadiacki styl, i model stał się nijaki i bez charakteru. No i ubranie ma jakieś niepewne fałdki - sprawdź sobie jak takie ubranie się fałduje. Ta książka jest przydatna: http://www.amazon.co.uk/Dynamic-Wrinkles-Drapery-Solutions-Practical/dp/0823015874/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1321034583&sr=8-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika.k Napisano 17 Listopad 2011 Autor Share Napisano 17 Listopad 2011 Poprawiny i skończony: [/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 17 Listopad 2011 Share Napisano 17 Listopad 2011 Levus radzę zmienić -eś na -aś zanim ktoś zobaczy. :P Rany, nika, wybacz!! Nie zauważyłem, niniejszym palę buraka:/ Jeszcze a propos modelu, na koncepcie gostek ma bardziej cwaniacką minę niż model. Łatwo to zmienić w modelu, lekko kąciki ust do góry i lekko zmrużone złowrogo oczka i będzie więcej charakteru;) Można to łatwo poprawić na vertexach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nika.k Napisano 21 Listopad 2011 Autor Share Napisano 21 Listopad 2011 Poprawiłam wyraz twarzy: przed poprawką: [/url] i po: I jeszcze taka beczka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Persh Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 Kwadratowa beczka. Prawdziwy unikat, od dawna już takich nie robią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 21 Listopad 2011 Share Napisano 21 Listopad 2011 Może by więcej pokazać? i dlaczego taka a nie inna ta beczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi