Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

nazywam się Michał Słowikowski i "działam" we Wrocławiu.

Od około 4 miesięcy zajmuję się fotografią studyjną. Chciałbym podzielić się z Wami moimi pracami, które będę sukcesywnie dodawać.

Zapraszam więc do zaglądania i rozpoczynam fotografią Moniki, która pewnie pojawi się jeszcze klika razy. W tym przypadku w charakterze glamour.

1. 01michalslowikowski.png

Pozdrawiam,

M.S.

Edytowane przez michalslowikowski

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 5,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witamy Kolegę na forum!

Uważam, że oświetlenie bardzo fajne ale nie do końca kompozycja jest ok... A to dlatego, że to co powinno być na pierwszym planie zostało zsunięte na drugi - za mało twarzy. Zdjęcie skupia cała swoja uwagę na nie właściwym miejscu... :-) Jeżeli chodzi o włosy widać, że eksperymentujesz i próbujesz nadać pewnej ekspresji i to jest fajne. Jednak przedstawiona kompozycja jest trochę za mało interesująca. Starałbym się iść w kierunku większego minimalizmu i prostoty. Reasumując nie jest źle jak na początek aby tak dalej. Czekamy wiec na kolejną porcje zdjęć :-)

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Kolejna porcja zdjęć zatem. Dla kontrastu portret męski - pana młodego z sesji ślubnej.

2. 02michalslowikowski.png

Pozdrawiam,

M.S.

Napisano

Calkiem przyzwoite zdjecia. Tylko dlaczego mowisz "kolejna porcja zdjec" jesli zarowno za pierwszym jak i za drugim razem dodales jedna fotke? ;) Czekam na wiecej.

Napisano
  • Autor

Cierpliwość jest cnotą :)

Teraz też będzie trochę skąpo... ubrana Ania.

3. 03michalslowikowski.png

Jak zwykle pozdrawiam odwiedzających,

M.S.

Napisano

przesadziłes w tym z postprodukcją. Druga sprawa rozbijaj modelkom sklejone rzęsy bo wyglądają tanio przez to.

Napisano

glamour bardzo fajne ale portret juz niestety nie...

na takich zblizeniach twarz musi wyrazac jakies emocje i byc ciekawa ... a troche to nie wyszlo wedlug mnie/

Napisano

jakoś słabo to wywołujesz. wszystko takie niezdrowe ma kolory i myślę, ze histogram też wygląda nieładnie.

Napisano
  • Autor

Rzeczywiście coś się źle działo z wywoływaniem. U mnie zdjęcia wyglądały tak, jak powinny.

Podmieniłem wszystkie na nowo-wygenerowane. Mam nadzieję, że teraz będzie ok. Kolory powinny nabrać życia.

Dorzucam kolejne zdjęcie - Monika w klimacie fashion, za którym szczerze mówiąc nie przepadam.

7. 07michalslowikowski.png