sebos18 Napisano 18 Listopad 2011 Napisano 18 Listopad 2011 Witam:) Mam taki problem z modelem... gdy renderuje go normalnie ze swiatłami jest ok a gdy chce enwironment włączyc i dać hdri to jakiesz szymy sa na skórze:/ Nie wiem czego to powód?? A i jeszcze mam pytanie czy da się prawidłowo użyć jednoczesnie światła enwironment z hdri i doswietlić scene vraylight?
arev Napisano 18 Listopad 2011 Napisano 18 Listopad 2011 Oczywiście, że da się. Musisz po prostu zwiększyć sampling.
sebos18 Napisano 18 Listopad 2011 Autor Napisano 18 Listopad 2011 A gdzie ten sampling zwiekszyc? w inradiance map czy w light cachu?
sebos18 Napisano 18 Listopad 2011 Autor Napisano 18 Listopad 2011 Hmmm mógłbyś wyjaśnic? zwiekszałem ale nic nie pomogło...:/ dopiero jak włączyłem refleksy z swiateł w ustawieniach swiatła to sie zmniejszyły szumy z mapy hdri...ale nadal sa... nikt naprawde nie wie?
Karrde Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 HDRI potrzebuje o wiele większego samplingu niż zwykłe vraylighty. Wrzuć hdr do vraylighta ustawionego jako dome light i podnieś mu sapmling.
cucsoniuss Napisano 21 Listopad 2011 Napisano 21 Listopad 2011 podnieś też sampling samego materiału skóry
Rekomendowane odpowiedzi