Napisano 21 Listopad 201113 l Czesc. Mam pytanie, jak w temacie. Jaka jest cena za sekunde animacji postaci 3d, ktora trzeba przerenderowac w Pal? Sa jakies widelki, czy to zupelna dowolnosc przy wycenie? Pozdro
Napisano 21 Listopad 201113 l Kiedyś znalazłem taki link: ale nie wiem jak to się ma do polskich realiów :) i nie wiem jak to się ma do animowania 3d ps. przepraszam, nie działał link, ale teraz już jest prawidłowy.. Edytowane 21 Listopad 201113 l przez xrs
Napisano 21 Listopad 201113 l bartolomeo- Towarzysza Lenina interesują zapewne bardziej Ruble transferowe
Napisano 22 Listopad 201113 l Autor No interesuje mnie polska waluta. Nie chce tracic na posrednikach w kantorze. Pytam sie, bo slyszalem, moze to plotka, ze sekunda animacji kosztuje od trzech do osmiu tysi za sekunde. Ciekawe, czy to prawda?
Napisano 22 Listopad 201113 l Wszystko zależy od tego gdzie kosztuje, gdzie słyszałeś i gdzie emisja?
Napisano 22 Listopad 201113 l 8k to chyba za calosc animacji juz wyrenderowana i poskladana w calosc razem z dzwiekiem - poprostu finalny produkt, a nie za samą animację postaci
Napisano 22 Listopad 201113 l Nie ma żadnych widełek. Wszystko zależy od stopnia skomplikowania, długości animacji (sekunda z 5 sekund będzie droższa od sekundy z 30), oczekiwanej jakości, trybu pracy (na dziś, na jutro, na zaś). Z tego, co mówisz wnoszę, że nie chodzi tylko a animację postaci, tylko cały spot z postacią, tak? Krótko mówiąc, 8 tysięcy nie brzmi niewiarygodnie, ale mało która animacje jest tyle warta.