Posted November 21, 201113 yr Czesc. Mam pytanie, jak w temacie. Jaka jest cena za sekunde animacji postaci 3d, ktora trzeba przerenderowac w Pal? Sa jakies widelki, czy to zupelna dowolnosc przy wycenie? Pozdro
November 21, 201113 yr Kiedyś znalazłem taki link: ale nie wiem jak to się ma do polskich realiów :) i nie wiem jak to się ma do animowania 3d ps. przepraszam, nie działał link, ale teraz już jest prawidłowy.. Edited November 21, 201113 yr by xrs
November 22, 201113 yr Author No interesuje mnie polska waluta. Nie chce tracic na posrednikach w kantorze. Pytam sie, bo slyszalem, moze to plotka, ze sekunda animacji kosztuje od trzech do osmiu tysi za sekunde. Ciekawe, czy to prawda?
November 22, 201113 yr 8k to chyba za calosc animacji juz wyrenderowana i poskladana w calosc razem z dzwiekiem - poprostu finalny produkt, a nie za samą animację postaci
November 22, 201113 yr Nie ma żadnych widełek. Wszystko zależy od stopnia skomplikowania, długości animacji (sekunda z 5 sekund będzie droższa od sekundy z 30), oczekiwanej jakości, trybu pracy (na dziś, na jutro, na zaś). Z tego, co mówisz wnoszę, że nie chodzi tylko a animację postaci, tylko cały spot z postacią, tak? Krótko mówiąc, 8 tysięcy nie brzmi niewiarygodnie, ale mało która animacje jest tyle warta.