Napisano 10 Lipiec 200420 l Witam dopiero dzisiaj zaczolem zabawe z 3d studio max6 i mam trzy pytania: 1) jak zwiekszyc obszar roboczy (kartke)? 2)jak nalozyc jakas teksture ? 3) jak zrobic aby moja praca byla animacją ? z gory dzieki za odpowiedz :)
Napisano 10 Lipiec 200420 l Znowu wyjdzie na to, że jestem potworem, bo tylko ludzi do helpa odsyłam i nic nie pomagam :/ Ale Twoje problemy są podstawami podstaw... serio... Help wyjaśni Ci to bardzo dokładnie... Przy okazji poczytasz o innych przydatnych sprawach...
Napisano 10 Lipiec 200420 l a czy by mogl mi ktos to wytlumaczyc po polsku bo po angielsku to nie zabardzo rozumiem :/
Napisano 10 Lipiec 200420 l trzy odpowiedzi - 1 - spróbuj powiększyć jak okno windowsa (lub narożna ikona, prawydół) 2 - za dużo by gadać - polecam tutki, albo knigi 3 - za dużo by gadać - polecam tutki, albo knigi pozdr :]
Napisano 12 Lipiec 200420 l 1.*conraderro joz dal ci odpowiedz 2. wcisni klawisz M na klawiatoze i otwozy ci sie Material Editor pozniej albo eksperymetoj tzn. przyciska przestawiaj [metoda prob ibledow] albo czytaj i rob tuturiale. 3. poszukaj w tuturialach pozdrawiam :) [Wyedytowany dnia 12-7-2004 > CoRnS]
Napisano 12 Lipiec 200420 l poczytaj książkę Joanny i Macieja Pasków na: www.max3d.pl/podstawy.php Tam coś znajdziesz
Napisano 13 Lipiec 200420 l 3. Stwórz jakiś obiekt, może być box Widzisz na dole Max`a przycisk \"Auto Key\", naciśnij go> aktywne okno widokowe powinno już mieć czerwoną ramkę> następnie naciśnij \"kloca\", który znajduje się na podświetlonym czerwonym pasku (wygląda przy standardowych ustawieniach tak: i przesuń go kawałek, możesz to robić za pomocą klawiszy: \"\"-prawo (odwrotnie) zacznij manipulować* obiektem> \"w\"-możesz nim poruszać, \"e\"-obracać, \"r\"-skalować, jednocześnie klikaj* na obiekt i przesuwaj mysz; po kilku modyfikacjach naciskaj \">\" jak \"kloc\" będzie wyglądał tak: , naciśnij \"/\" zobaczysz wtedy pierwszą stworzoną przez siebie animację. Prościej nie można (chyba, że dać do wpisania komendy w listener`ze).