Napisano 15 Grudzień 201113 l Mam problem z wczytaniem sekwencji obrazów w nuke ponieważ wyrenderowałem klatki od -50 do 400 a w nuke pokazuje sekwencje do wczytania 0-50 i 0-400 czyli 2 oddzielne. Poza tym gdy wczytam sekwencje 0-50 jest ona wczytywana odwrotnie niż była renderowana czyli leci od 0 do -50. Da się to oczywiście invertować i połączyć obie sekwencje ale jest to problematyczne przy kilku passach. Czy da się to jakoś wczytać jako jedną pełną sekwencję?
Napisano 16 Grudzień 201113 l Pozwól nukowi wczytać dwie sekwencje, wywal tę ujemną, w parametrach węzła Read, ustaw we frame range -50 do 400. Done.
Napisano 16 Grudzień 201113 l Autor Kombinowałem z tym frame range, tyle że próbując jakoś połączyć te 2 sekwencje a nie wpadłem na to co napisałeś. Wszystko działa jak należy wielkie dzięki
Napisano 17 Grudzień 201113 l Autor Zazwyczaj tak nie robie ale w połowie robienia sceny stwierdziłem, że potrzeba mi jeszcze wcześniejszy fragment i musiałem dodać klatki ujemne. Chyba, że można jakoś w 3d maxie przesunąć czas bez recznego przestawiania kluczy w każdym obiekcie bo to by była masakra
Napisano 17 Grudzień 201113 l Ja bym jakims jakims programem przenumerowal sekwencje. Pod OSx uzywam Automatora. Pod winde tez pewnei cos sie znajdzie moze total commander