maniom Napisano 15 Grudzień 2011 Napisano 15 Grudzień 2011 Mam problem z wczytaniem sekwencji obrazów w nuke ponieważ wyrenderowałem klatki od -50 do 400 a w nuke pokazuje sekwencje do wczytania 0-50 i 0-400 czyli 2 oddzielne. Poza tym gdy wczytam sekwencje 0-50 jest ona wczytywana odwrotnie niż była renderowana czyli leci od 0 do -50. Da się to oczywiście invertować i połączyć obie sekwencje ale jest to problematyczne przy kilku passach. Czy da się to jakoś wczytać jako jedną pełną sekwencję?
Rotomonks Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 Pozwól nukowi wczytać dwie sekwencje, wywal tę ujemną, w parametrach węzła Read, ustaw we frame range -50 do 400. Done.
maniom Napisano 16 Grudzień 2011 Autor Napisano 16 Grudzień 2011 Kombinowałem z tym frame range, tyle że próbując jakoś połączyć te 2 sekwencje a nie wpadłem na to co napisałeś. Wszystko działa jak należy wielkie dzięki
jaras Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 BTW - nie renderuj nigdy od klatek ujemnych
maniom Napisano 17 Grudzień 2011 Autor Napisano 17 Grudzień 2011 Zazwyczaj tak nie robie ale w połowie robienia sceny stwierdziłem, że potrzeba mi jeszcze wcześniejszy fragment i musiałem dodać klatki ujemne. Chyba, że można jakoś w 3d maxie przesunąć czas bez recznego przestawiania kluczy w każdym obiekcie bo to by była masakra
guru Napisano 17 Grudzień 2011 Napisano 17 Grudzień 2011 Ja bym jakims jakims programem przenumerowal sekwencje. Pod OSx uzywam Automatora. Pod winde tez pewnei cos sie znajdzie moze total commander
Rekomendowane odpowiedzi