maniom Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Mam problem z wczytaniem sekwencji obrazów w nuke ponieważ wyrenderowałem klatki od -50 do 400 a w nuke pokazuje sekwencje do wczytania 0-50 i 0-400 czyli 2 oddzielne. Poza tym gdy wczytam sekwencje 0-50 jest ona wczytywana odwrotnie niż była renderowana czyli leci od 0 do -50. Da się to oczywiście invertować i połączyć obie sekwencje ale jest to problematyczne przy kilku passach. Czy da się to jakoś wczytać jako jedną pełną sekwencję?
Rotomonks Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Pozwól nukowi wczytać dwie sekwencje, wywal tę ujemną, w parametrach węzła Read, ustaw we frame range -50 do 400. Done.
maniom Posted December 16, 2011 Author Posted December 16, 2011 Kombinowałem z tym frame range, tyle że próbując jakoś połączyć te 2 sekwencje a nie wpadłem na to co napisałeś. Wszystko działa jak należy wielkie dzięki
maniom Posted December 17, 2011 Author Posted December 17, 2011 Zazwyczaj tak nie robie ale w połowie robienia sceny stwierdziłem, że potrzeba mi jeszcze wcześniejszy fragment i musiałem dodać klatki ujemne. Chyba, że można jakoś w 3d maxie przesunąć czas bez recznego przestawiania kluczy w każdym obiekcie bo to by była masakra
guru Posted December 17, 2011 Posted December 17, 2011 Ja bym jakims jakims programem przenumerowal sekwencje. Pod OSx uzywam Automatora. Pod winde tez pewnei cos sie znajdzie moze total commander
Recommended Posts