Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Niewiem dlaczego ale w moim maxie 12 mam tak że zapisze plik wył;acze maxa i przy ponownym właczeniu musze wchodzic na menu viewport background i klikac ok. Niby nic ale jest to uciążliwe, Wiecie moze dlaczego się tak dzieje ? Dodam jeszcze że w ustawieniach vievportu mam załadowany direct3D 9.0 .

Edytowane przez lukiszlak

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ciezko wywnioskowac z twojego postu na czym rzeczywiscie polega problem. Gdzie musisz klikac OK dlaczego musisz wchodzic do menu viewport, co sie dzieje. Jakbys byl bardziej precyzyjny w opisie twojego problemu moze ktos pomoze a tak ciezko cokolwiek doradzic jesli nie wiadomo o co chodzi, przynajmniej z mojej strony

Napisano
  • Autor

@Pawelkos Spróbuje napisać to jaśniej : )

W tło jako background wrzucam obrazy referencyjne twarzy zapisuje scenę wyłączam max'a i po ponownym załączeniu i załadowaniu tej sceny obrazów referencyjnych nie ma, tak jakby się przez przypadek nie wyświetliły dlatego musze w kazdym viewporcie klikac tam gdzie pisze jak sie wyswietla np wireframe zjezdzac na sam dół do vewport background i z roziwjanej listy rowniez wybrac viewport background i tam tylko nacisnac ok i wtedy w danym viewporcie pokazuja mi sie obrazki i tak musze z 3 viewportami przy każdym urucomieniu pliku. Nie wiem jak to jaśniej wytłumaczyc wiec jak ktos jeszcze nie bedzie rozumiał to nagram to i dam na yt.

Napisano

Rowniez mam podobny problem. U mnie nie zapisuje ustawień viewportu jeśli chodzi o statystyki oraz wyłączenie ambient occlusion.

Napisano

Jeśli działacie na win7 to spróbujcie ustawić uruchom jako administrator a reszta jak poprzednio i textury nie powinny znikać po zapisaniu i ponownym otworzeniu sceny .