viater Napisano 27 Grudzień 2011 Napisano 27 Grudzień 2011 (edytowane) Witam wszystkich. Nie jestem nowy na forum, ale do tej pory moją domeną było 3d. Jednak od zawsze lubiłem rysować i postanowiłem do tego wrócić. Lubiłem nie znaczy umiałem :-). Jestem zaopatrzony w tablet, ale póki co wolę ołówek i kartkę papieru. Zachęcam wszystkich do przeglądania mojej teczki i prostowania mojej krętej drogi prowadzącej do mistrzostwa :-). [ATTACH=CONFIG]90134[/ATTACH] Edytowane 17 Kwiecień 2013 przez viater
viater Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Napisano 27 Grudzień 2011 (edytowane) ...A teraz coś z obecnych czasów. Nie są to gotowe prace artystyczne lecz ćwiczenia. Głównie z książki do rysowania postaci. ten jest z tutoriala od Idrawgirls.com martwica z natury Jak widać bardzo mocno początkujący jestem. Edytowane 27 Grudzień 2011 przez viater
viater Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Napisano 27 Grudzień 2011 Może to za wcześnie na rysunki z wyobraźni, ale nie mogłem się powstrzymać. Projekt okładki na płytę dla mojego przyjaciela - ekscentrycznego muzyka. Na razie jestem na etapie lineartu i dalej nie wiem.... Jeszcze trochę detalu brakuje. Chciałbym żeby scenografią były nieuporządkowane stosy książek i zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. Próbowałem z linią horyzontu i proste formy sześcianów w perspektywie. Ale nie wychodzi, bo nie wiem jak zabrać się do perspektywy. Czy to ma być jednopunktowa czy dwupunktowa... W stosach książki nie będą zawsze równolegle względem siebie. Światło ma być teatralne, mocne, z góry. Do renderowania w fajnej jakości też nie wiem jak się zabrać. Może coś podpowiecie?
viater Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Napisano 30 Grudzień 2011 Tamto na razie zostawiam, kompozycyjnie słabo na maxa, aż mi słabo. Za to naskrobałem to co lubię najbardziej :: Eeee Postać!
RaVirr Napisano 31 Grudzień 2011 Napisano 31 Grudzień 2011 Rysunki nie są złe, nie są też wybitne ;) Ta babka z przedostatniego posta mi się najbardziej podoba. Pozostaje rysować by być lepszym i czerpać z tego frajdę :) Szczęśliwego nowego!
viater Napisano 31 Grudzień 2011 Autor Napisano 31 Grudzień 2011 (edytowane) Tenkju Senkju, Jutu ! Jesteś pierwszy co mnie skomentował. Oczywiście w miarę czasu będę dążył do wybitności. Szampańskiej zabawy dziś i cały Nowy Rok! Edytowane 25 Styczeń 2012 przez viater
Pinokio Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Z tego co widzę, pamięć masz całkiem niezłą, trochę w tym improwizacji jest ;p Gdyby nie było pewnie wyzwał bym cię od oszustów, a sam się powiesił. Babeczka w pamięci trochę wychudła, reszta super, kreska jak najbardziej fajna.Z naturą już trochę gorzej, bo leży przestrzenność. Ogółem fajnie :)
viater Napisano 26 Styczeń 2012 Autor Napisano 26 Styczeń 2012 (edytowane) Dzięki Pinokio. Kolejny tutek od IdrawGirls. Znowu tablet versus ołówek. Ołówek trochę od niestarannie, bo przed snem na leżąco - i to widać. Edytowane 26 Styczeń 2012 przez viater
viater Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Napisano 27 Styczeń 2012 Taka se Fimejl Edż - ze zdjęcia. Raczej chodziło mi aby uchwycić pozę anie zdetalizować, choć jak zaczynam bazgrać to strasznie mnie to wciąga.
viater Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Napisano 30 Styczeń 2012 Jadę dalej.... Proszę o konstruktywne uwagi. Co siedzi? A co leży?
EthicallyChallenged Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 Na to pytanie nie da sie odpowiedzieć, nie przyjmując przedtem jakiejś skali, czegos do porównania. Musiałbys zdecydować (i napisać) w jaki standard celujesz i co bys chciał osiągnąć. Na przykład, jako zapis pomysłu, szkic to jak najbardziej wszystko pasi, ale jako pełnoprawna ilustracja to by nie zdało egzaminu. Musiałbyś przemyśleć po co to malujesz a później można sobie dumać czy to jest dobre czy nie. Tak ja to widzę. pozdro.
viater Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Napisano 30 Styczeń 2012 Skupiałem się na postaciach. Proporcje, pozy w ruchu.... Ponadto starałem się wydobyć z nich trójwymiar i powalczyć z walorem.
EthicallyChallenged Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 No to niestety, ale ot tak sobie tego dobrze nie zrobisz... Najszybciej by było jakbys sie wziął za robotę, nauczył sie dokładnie konstrukcji anatomii, przerobił Loomisowe "Figure Drawing for all its worth", porysował z natury i z refek i dopiero potem z wyobraźni. To zajęcie na lata i trzeba systematycznie z tym powalczyć, może są inne szybsze sposoby ale ja nie słyszałem.
viater Napisano 31 Styczeń 2012 Autor Napisano 31 Styczeń 2012 Dzięki. No staram się. Scena tych dwoje było rysowane z refki. Co prawda 3d render, ale w miarę realistyczny. Pozostaje ćwiczyć.
tr3buh Napisano 31 Styczeń 2012 Napisano 31 Styczeń 2012 refka nie sluzy do tego zeby ja calkowicie przerysowac, zmieniajac tylko czache i troche ubrania ;] http://www.zbrushcentral.com/attachment.php?attachmentid=87902 swoja droga gregory callahan to taki odpowiednik omena w sculptingu np. jego ostatnie dzielo, jak on to robi... http://gcallahan.com/wp-content/uploads/2012/01/Destro_Baroness_ZB_Callahan_sm.jpg
viater Napisano 31 Styczeń 2012 Autor Napisano 31 Styczeń 2012 tr3bus: Wypasione te jego monochromatyczne rendery. Nie dziw się że szukam inspiracji u najlepszych. Po za tym to tylko ćwiczenie. Ale dzięki. Jesteś czujny i rozeznany w temacie :-)
olaf Napisano 31 Styczeń 2012 Napisano 31 Styczeń 2012 nieźle, stać tak ze złamaną ręka pół godziny ;) jakbys powiekszyl i narysował sobie kości na tym pozniej miesnie widziałbys wiekszośc błędów.
viater Napisano 31 Styczeń 2012 Autor Napisano 31 Styczeń 2012 (edytowane) Miała ją przywiązaną do patyka :-) . A tak serio to dzięki. ....Dalej takie tam ćwiczenia z ołówka. Proszę o komentarze Edytowane 1 Luty 2012 przez viater
viater Napisano 3 Luty 2012 Autor Napisano 3 Luty 2012 Czasami chciałoby się powiedzieć: chrzanić anatomię! piszcie co chcecie, krytykujcie, doradzajcie, etc...
viater Napisano 16 Kwiecień 2013 Autor Napisano 16 Kwiecień 2013 (edytowane) Cześć. Mam prośbę!!!!!! Ja został poproszon o zrobienie nadruku na koszulki dla grupy sportowej. Ma być w charakterze komiksowym. Postać w rodzaju super hero. ja wymyślił więc Troglo - super sprawny gostek z ketlem, który naparza nim jak Thor młotkiem. ... Robię to w Illustratorni. Chciałem to uprościć i uzyskać jednolity charakter. Przebrnąłem przez lineart. Ale na kolorowaniu już mi nie idzie. Rzućcie okiem i oceńcie.... I napiszcie co nie siedzi.... .Wszystkie opinie i porady bardzo mi pomogą. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 16 Kwiecień 2013 przez viater
viater Napisano 16 Kwiecień 2013 Autor Napisano 16 Kwiecień 2013 (edytowane) Już widać :- () ... Dorobiłem tatuaż, ale nie umiem ładnie "pinczować" w illustratorowcu. Nie wiem też jak rozwiązać ładnie problem tła. Wolałbym jasne, bo panopek ma czarny kontur. Może zamknę go w jakimś kształcie, albo dorobię jakiś komiksowy bazgroł ?.. Piszcie jak wy byście to zrobili. Edytowane 16 Kwiecień 2013 przez viater
viater Napisano 17 Kwiecień 2013 Autor Napisano 17 Kwiecień 2013 Udało się zpinczować tatuaż. Dodałem różne wersje tła. Ponawiam prośbę o opinię i porady dotyczące projektu. Najbardziej boli mnie kolor (ze względu na rodzaj projektu - wektory - gradienty odpadają). Uploaded with ImageShack.us Zastanawiam się, czy dodać jeszcze kawałek spękanej podłogi pod kulą, po udeżeniu?
EthicallyChallenged Napisano 17 Kwiecień 2013 Napisano 17 Kwiecień 2013 Pekniecia by duzo daly. Ja bym poopracowal nad ramieniem. Powiekszylbym biceps i triceps a zwezyl przedramie. Ramie powinno sie stopniowo zwezac ku nadgarstkowi, nawet w przegietych kreskowkowych rzeczach, jesli mam wygladac na muskularne. Teraz wyglada na troche niedorozwiniete pomiedzy lokciem a deltoidem.
viater Napisano 17 Kwiecień 2013 Autor Napisano 17 Kwiecień 2013 Dzięki za sugestie. Chciałem uzyskać efekt perspektywy stąd grubsze przedramię. Biceps jest rozciągnięty przez ciężar ketla, ale spróbuję pokombinować. Wrzucę jak coś wymodzę.... A kolory i cieniowanie... co sądzisz? Nie wygląda źle?
EthicallyChallenged Napisano 17 Kwiecień 2013 Napisano 17 Kwiecień 2013 Jesli efekt perspektywy to musialoby byc konsekwentnie, czyli deltoid i cale barki musialy by byc proporcjonalnie mniejsze, a nie sa i stad wrazenie "niedorozwinietego" bi oraz tricepsu. Rowniz przyjrzuj sie strukturze miesni na przedramieniu. Niestety nie moge w tym momencie zademonstrowac, a ciezko mi oddac slowami, wiec porownaj z fotkami kulturystow jak to tam wyglada. To tylko moje sugestie i moje wrazenia, moze zaczekaj az sie tez kto inny wypowie w razie gdybym sie mylil.
viater Napisano 17 Kwiecień 2013 Autor Napisano 17 Kwiecień 2013 Może teraz ktoś rzuci okiem i coś się wypowie?.... Tym wpisem wbijam znów na przód kolejki. Co poprawić? co nie siedzi? Jakie błędy? Jak wy byście to narysowali? Jakie tło (kolor koszulki zastosować) Mają być takie: http://www.pl.smmash.eu/odziez-klubowa-mma
viater Napisano 28 Kwiecień 2013 Autor Napisano 28 Kwiecień 2013 Myślę że skończyłem. co myślicie? Uploaded with ImageShack.us
Rekomendowane odpowiedzi