Napisano 10 Styczeń 201213 l Chyba nie pisaliśmy wcześniej o tym zestawie skryptów dla 3ds max. Mowa o animBoost, zestawie darmowych skryptów dla programu 3ds max zwiększających wydajność viewportów podczas pracy z animowanymi siatkami. Zachęcam do obejrzenia wideo, przetestowania i zrecenzowania w komentarzach. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2183
Napisano 11 Styczeń 201213 l hmm...czyli że da się! Panowie z Autodesku lenią się :D... naprawdę robi wrażenie, aniamcja postaci bez wyrywania sobie włosów z głowy :)
Napisano 11 Styczeń 201213 l Ja zawsze to robiłem skryptem na selection setach, ale tak jest wygodniej. Cool :)
Napisano 11 Styczeń 201213 l Ciekawe co sobie myślą pracownicy Autodesku, gdy oglądają takie filmiki. Mi by było na ich miejscu wstyd.
Napisano 11 Styczeń 201213 l mnie az ciarki przechodza jak widze takie rzeczy, mam wrazenie ze autodesk juz dawno sobie olal swoich klijentow....
Napisano 11 Styczeń 201213 l czy to działa pod 2012, bo u mnie nie mogę tego znaleźć w "Costumize User Interface"
Napisano 11 Styczeń 201213 l awtodesck od zawsze był lepszy w kupowaniu niż rozwijaniu czegokolwiek. Tempo rozwoju z roku na rok coraz gorsze. A duże studia się tym nie przejmują bo mają ludzi od tworzenia narzędzi i wszelkiego dobrodziejstwa. :) (Ciekawy jestem czy jest jeden duży zespół rozwijający, czy do każdego softu osobne).
Napisano 11 Styczeń 201213 l Na pewno nie łatwo i nie na rękę jest rozwój dla takiej ilości konkurencyjnego softu na raz, ale jak nic się nie zmieni - nie zaczną więcej pracować, nie zatrudnią więcej ludzi czy coś i nie będą mieli pomysłów, to będą mieli poważny problem i dostanie się wszystkim produktom spod ich szyldu. Ten animBoost v0.5 to tak naprawdę prosty trik, ale bardzo wygodny ;)
Napisano 13 Styczeń 201213 l ja mialem podobny problem i....kasowalem obiekt po obiekcie ze sceny azeby sie dowiedziec co powoduje problemy- czyli niski FPS. Okazalo sie, ze WLOSY maxowe byly powodem, nawet zfreezowane i ukryte obcinaly FPS znaczaco....dlatego animowalem w innej, czystej scenie.
Napisano 15 Styczeń 201213 l Czasami najtrudniej wpaść na najprostsze rozwiązanie. Pan Changsoo Eun rządzi.
Napisano 16 Styczeń 201213 l U mnie nie pomogło; być może to kwestia Bones Pro, skryptu, który jest aktywny w czasie pracy, w każdym bądź razie wydajność viewportu pozostała jaka była (tragiczna).