Pinokio Napisano 6 Grudzień 2012 Autor Napisano 6 Grudzień 2012 (edytowane) Studium nosów z dziś- po 15-30 min na każdy Na wieczór Edytowane 6 Grudzień 2012 przez Pinokio
jameli Napisano 21 Grudzień 2012 Napisano 21 Grudzień 2012 Najfajniej z tego wyglądają te usta po prawo :) A może popróbuj całe twarze i jakieś kompozycje martwej?
Pinokio Napisano 21 Grudzień 2012 Autor Napisano 21 Grudzień 2012 Dzięki, że wpadłaś! Spróbuję kilka twarzy w photoshopie, jak będzie coś wartego pokazania to podeślę, naturę z kompozycją też mam w planie
Pinokio Napisano 2 Styczeń 2013 Autor Napisano 2 Styczeń 2013 Zaczęło się kurzyć na święta, no nic... To co mam- ołówek sprzed kilkunastu dni
Pinokio Napisano 9 Wrzesień 2013 Autor Napisano 9 Wrzesień 2013 (edytowane) Cześć wszystkim :) Postanowiłem odkurzyć teczkę, zabrać się do roboty i otrzymać trochę pomocy od was. Edytowane 9 Wrzesień 2013 przez Pinokio
Fr3d3k Napisano 23 Wrzesień 2013 Napisano 23 Wrzesień 2013 tak obserwuje sobie ten wątek ....przełączam sie miedzy ostatnimi pracami a tymi z początku teczki i musze powiedziec : rewelacja! w niecałe dwa lata taki postęp. gratulacje i czekam na dalsze prace
Pinokio Napisano 25 Wrzesień 2013 Autor Napisano 25 Wrzesień 2013 (edytowane) Wielkie dzięki, walczę o progres na ile mogę :) Praca bez refek, twór w głowie - 15min. Edytowane 25 Wrzesień 2013 przez Pinokio
groch Napisano 30 Październik 2013 Napisano 30 Październik 2013 Przewertowałem całą Twoją teczkę od początku do końca i zachodzę w głowę, dlaczego prawie nikt tutaj nic nie pisze. Postęp przeogromny, ostatnich dwóch portretów nie ma nawet co porównywać do rysunków z pierwszych postów. Jakby rysowała to zupełnie inna osoba. Zaczęło się to tak mniej więcej od tego postu: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=81435&page=9&p=1099543&viewfull=1#post1099543 Jeżeli chodzi o te dwie prace bez refek przed portretami, to jestem zdecydowanie na nie, to była jakaś pomyłka. ;) Dodaję wątek do obserwowanych koniecznie, będę zaglądał. Trzymaj się!
Pinokio Napisano 30 Październik 2013 Autor Napisano 30 Październik 2013 Wielkie dzięki za dobre słowa groch :) obserwacje tej teczki postaram sie nagrodzic dobrymi pracami, co do tych bez refek uświadomiłeś mi jaka to porażka. Pewnie bede potrzebował na swoje twory kilku lat pracy jeszcze. Mniej wiecej do tego momentu gdzie wskazałeś cieżka, jak na mnie praca, bo po 5-6h dziennego rysowania dały swoje owoce :) Jak portrety mam w pewnym stopniu pbcykane tak na innych polach musze potrenowac
grass Napisano 30 Październik 2013 Napisano 30 Październik 2013 Fajne rzeczy ! no kurde jaki progress , gratulacje
Rozpu Napisano 31 Październik 2013 Napisano 31 Październik 2013 Świetna teczka. Motywuje, bo widac, jaki progress mozna zaliczyc dzieki ciezkiej pracy. Super
-hpx- Napisano 3 Listopad 2013 Napisano 3 Listopad 2013 Mega motywacja, wielki progres, te ostatnie portrety super
Pinokio Napisano 3 Listopad 2013 Autor Napisano 3 Listopad 2013 (edytowane) Wielkie dzięki grass, zwłaszcza, że jakieś ziarno włożyłeś w ten rozwój, bo pomagałeś mi w tej teczce :) Dzięki Rozpu i -hpx- za dobre słowo! Autoportret Edytowane 4 Listopad 2013 przez Pinokio
lee666 Napisano 4 Listopad 2013 Napisano 4 Listopad 2013 staraj sie tłem wyodrębnić całą głowę .. twarz w kontraście ale włosy sie gubią
Pinokio Napisano 4 Listopad 2013 Autor Napisano 4 Listopad 2013 Właśnie, to mi się nie podobało w mojej pracy! Chciałem na włosach stworzyć jakiś fajny efekt rozmycia, ale tak, żeby był dość dynamiczny i fragmenty pędzla były widoczne, nie wyszło tak jak to sobie wyobrażałem :| Dzięki za krytykę lee, podeślę, jak wrócę ze szkoły pracę przed tymi "efektami" jeśli tak je można wgl nazwać ;p
Pinokio Napisano 4 Listopad 2013 Autor Napisano 4 Listopad 2013 Pewnie przekombinowałem, no nie wiem... Sam oceń, czy nie lepiej było by podcieniować tylko krawędzie
grass Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 cholernie miłe słowa - dzięki i cieszę się że mogłem pomóc
lee666 Napisano 5 Listopad 2013 Napisano 5 Listopad 2013 portret spoko wygląda ..co do ilustracji to jeśli to jest piramida to wszystkie jej krawędzie powinny zachowac tesamą odległość od wylotu .. prezentowane ustawienie mialo by miejsce przy wysoko ustawionym horyzoncie i perspektywie 3-zbierznej .pozdro
Pinokio Napisano 6 Listopad 2013 Autor Napisano 6 Listopad 2013 Dzięki Lee, rzeczywiscie machnalem sie przy tej piramidzie, znam te prawa perspektywy, tylko nie zauwazylem tego, ze nie dokonca jest zachowana rowna odleglosc. Musze przy fzd posiedzic teraz i podszkolic sie w enviro fantasy, bo jest cieniutko
Rekomendowane odpowiedzi