Napisano 20 Styczeń 201213 l Witam! Mam problem z wygładzeniem fragmentu koła. Poniższe zrzuty wszystko wyjaśnią. Rzut ogólny: Bez wygładzania + siatka: Z wygładzaniem + siatka: Wygładzanie bez siatki:
Napisano 20 Styczeń 201213 l Masz totalnie zrypaną siatkę. Musisz to naprawić. I pamiętaj aby wszystkie poligony były Czworokątami.
Napisano 20 Styczeń 201213 l Autor Właśnie problem polega na tym, że wszystko jest proste. Dodałem nowe krawędzie tuż przy kole po to by nie wygładzało ich wzdłuż. Jak to usuwam to jest jeszcze gorzej. A jeśli chodzi o kształt poligonów to niestety ale wszystko wokół jest prostokątem... Wszystko jest również posklejane tak jak trzeba. Totalnie nie mam pojęcia o co w tym chodzi...
Napisano 20 Styczeń 201213 l Już widać że tam nie ma czworokątów i że coś nie jest połączone. Daj plik na forum to ci to naprawię i powiem co było źle.
Napisano 21 Styczeń 201213 l Autor http://speedy.sh/r2evQ/1.max Proszę bardzo. Z góry serdecznie dziękuję.
Napisano 21 Styczeń 201213 l Skasuj poly naokoło i zrób od nowa bridge,u mnie się naprawiło na Twoim modelu.
Napisano 21 Styczeń 201213 l Autor Mi po użyciu bridge wychodzi jeszcze gorzej.. mógłbyś pokazać efekt swojej pracy?
Napisano 21 Styczeń 201213 l Wywal poly zaznaczone na obrazku i zrób od nowa bridge.Masz coś tam napsute,nie chce mi sie sprawdzać co;)
Napisano 21 Styczeń 201213 l Przecież napisałem że bridge.Mam tak samo złączone jak u ciebie,tylko wywaliłem zaznaczone poly i złączyłem od nowa.Coś źle zrobiłeś i masz namieszane z geometrią w miejscu łączenia,jakieś podwójne edge albo coś.Pozaznaczaj poly naokoło szprychy,skasuj i zrób od nowa tak samo.
Napisano 21 Styczeń 201213 l Autor No to jest problem.. ciągle wychodzi tak samo. Usuwam wszystkie (9) poly łącznie ze szprychą. Robię nowe za pomocą bridge i usuwam środkową tam gdzie ma być szprycha. Nową szprychę również tworzę za pomocą bridge. Efekt taki sam.
Napisano 21 Styczeń 201213 l Masz tu naprawione : http://dl.dropbox.com/u/6529674/szprychy.obj Coś źle robisz;)
Napisano 21 Styczeń 201213 l Autor Ok dzięki wielkie. Zrobię tak samo na Twojej pracy. Ja zawsze robię w Editable poly.. u Ciebie jest mesh. Niestety nie robi to różnicy bo jak dodaję TurboSmooth to wszystko jest takie jak w pierwszym poście. Edytowane 21 Styczeń 201213 l przez thegame
Napisano 21 Styczeń 201213 l Jest mesh bo obiekt exportowany do obj.Robisz convert to editable poly i tyle.Co się robi,dajesz na moim TS i sie psuje spowrotem?
Napisano 22 Styczeń 201213 l Autor Tak, z tą różnicą że u Ciebie ta deformacja jest bardziej równa. A konkretniej (to jest już po TS):
Napisano 22 Styczeń 201213 l Masz zobacz tu scene http://dl.dropbox.com/u/6529674/1.max Nie wiem co robisz,u mnie wygląda elegancko po TS:D
Napisano 22 Styczeń 201213 l Autor Tamto w porządku było. Iterations na 1 było ustawione :). Nigdy z tego nie korzystałem, zawsze 1 wystarczało i dlatego nie wpadłem na to żeby zwiększyć :D. W każdym razie dzięki wielkie jeszcze raz ;). Pozdrawiam.
Napisano 22 Styczeń 201213 l Taa,tak myslałem że za słaby TS zrobiłes,prościej było wrzucić scenke niż się rozpisywać;)