WILLOW1183 Napisano 24 Styczeń 2012 Napisano 24 Styczeń 2012 (edytowane) Witam To moja pierwsza większa praca . Jak dla mnie było to duże wyzwanie jeśli chodzi o wielkość obiektu . Wykonałem parę wizualizacji , jeszcze pozostała do zrobienia krótka animacja . Model budynków wykonany w Revit 2010 , reszta tradycyjnie max vray shop . Obiekty rośliny częściowo zakupione , częściowo drzewa robione samemu , samochody zakupione . Pozdrawiam i czekam na opinie . Edytowane 24 Styczeń 2012 przez WILLOW1183
adek Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Jak dla mnie bardzo poprawne wizualizacje. Jedynie te z balonami jakoś mi tak nie pasują. Nie wiem o co chodzi z nimi. Mam jedynie wrażenie, że proporcje ludzi na niektórych (szczególnie ten ostatni) nie są poprawnie wyskalowane i czasami za mocno odstają od sce.. Ale jest dobrze. Ale zaczekaj, aż jeszcze koledzy po fachu się wypowiedzą.
Berger Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Imo 6 shot najlepszy z całości, gdyby posiedział nad materiałami krzaczorów i drzew po lewej stronie oraz poprawił cienie to byłoby bardzo miodnie. Nawet wózki wyglądają konkret, a w wizkach rzadko się to zdarza.
pressenter Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Faktycznie całkiem przyjemnie. Troszkę dopracować cienie, dać jakieś odbicia, może wzmocnić passem specular zieleń, i nabrałoby to życia. Adek ma rację, ludzie troszkę odstają od całości. Sz.
WIERZBA Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Brat - faktycznie niektóre postaci dostawiane w shopie prześwietlone w stosunku do sceny . Reszta OK - już jesteś lepszy niż ja :) .
Tores Napisano 25 Styczeń 2012 Napisano 25 Styczeń 2012 Nawet przyjemnie sie ogląda ale błędów też jest kilka. O ludziach już wiadomo. Dodam tylko, że laska na balkonie fruwa w powietrzu. Niebo w szóstce to zachodzące słońce. Mapować się nie chciało schodów. Na ostatnim brakuje boków w otworach okiennych. Zamykania rynien i mocowania rur spustowych poszły w las:) Klamka na wysokosci ud. Brak kratek przed wejściem. Troszkę jak widzisz poprawić trzeba bo przeliczać nagle animację od nowa mogłoby Cię sporo kosztować. W photoshopie mógłbyś je jeszcze lepiej podciągnąć. Pozdrawiam
WILLOW1183 Napisano 27 Styczeń 2012 Autor Napisano 27 Styczeń 2012 Adek – co do balonów wyszło troszkę jak na jarmarku:) i chyba przesadziłem; ludki rzeczywiście hodowane na kurczakach i wyszły za duże. Berger – drzewa i krzaki może za małe odbicia, troszkę wyglądają przez to sztucznie no i materiał liści mogłem zróżnicować, w przyszłych pracach zwrócę więcej uwagi ; a co do cieni to może coś więcej ? pressenter – może coś więcej na temat cieni - będę wiedział na przyszłość? WIERZBA – jaki tam lepszy, wszystko co umiem i wiem to dzięki tobie. Gdyby nie Ty to nadal bym siedział na forum „PAINT” :) Tores – nie ma to jak bystre oko:) Wielkie dzięki bo rzeczywiści przeliczać na nowo animke byłoby kiepsko. Czym więcej się wpatrywałem w te obrazki to coraz mniej w nich widziałem – może to spowodowane czasem na zrobienie bo niewiele go było. Co do photoshopa nie jest on moją najmocniejszą stroną. Wielkie Dzięki za komentarze i odwiedziny. Pozdrawiam
Gość wychylylybymy Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 Tores – nie ma to jak bystre oko:) Wielkie dzięki bo rzeczywiści przeliczać na nowo animke byłoby kiepsko. Czym więcej się wpatrywałem w te obrazki to coraz mniej w nich widziałem – może to spowodowane czasem na zrobienie bo niewiele go było. Co do photoshopa nie jest on moją najmocniejszą stroną. Wielkie Dzięki za komentarze i odwiedziny. Pozdrawiam Niesamowite!
Gość Chrupek3D Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 a trawkę czym siałeś i jak długo mieli Ci się taki jeden obrazek?
c4rl0s Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 to co już wcześniej koledzy a oprócz tego powiem że naprawde pracka ma potencjał oświetlenie wyszło naprawde real jakby dopracował materiały i pare neidociągnięć naprawde mogło by być filcowanie skarpet ;) pozdrawiam
WILLOW1183 Napisano 24 Marzec 2012 Autor Napisano 24 Marzec 2012 Witam co do obrazków to trawa posiana przy pomocy Adv Painter, a co do czasu wyliczenia obrazka to w rozdziałce 3100 na 2200 wychodziło ok 4 godzin dzienne, nocne ok 6. Dzięki za komentarze pozdrawiam.
Berger Napisano 24 Marzec 2012 Napisano 24 Marzec 2012 WILLOW1183: Myślę, że są trochę za ostre patrząc na niebo. Tło wygląda na wczesny zachód.
MPająk Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 Witam, Bardzo czyste komercyjne wizualizacje. W przyjemny sposób prezentują architekturę, klient powinien być zadowolony. :) Pierwszy obrazek za mała ogniskowa przez co samochody wyszły na bardzo długie. Elewacja płaska. Natomiast kolejne obrazki dużo lepsze, ludzie się troszkę odcinają ale to drobiazg. gratuluję i pozdrawiam Marcin P.
Rekomendowane odpowiedzi