mctomciu Napisano 2 Luty 2012 Share Napisano 2 Luty 2012 Mam scenę gdzie światło photometric oświetla obiekty. Chciałbym żeby kilka obiektów nie było oświetlone przez to światło. Gdzie można tym zarządzać. Dodam że używam Vraya. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 3 Luty 2012 Share Napisano 3 Luty 2012 Do oświetlania sceny w vrayu używaj vray light, bo photometrics są do Mentala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 3 Luty 2012 Share Napisano 3 Luty 2012 Każde światło ma możliwość użycia opcji "Exclude" - obiekty na tej liście nie będą oświetlane przez to konkretne światło. Odwrotnością jest opcja "Include" - tylko obiekty z listy będą oświetlane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mctomciu Napisano 4 Luty 2012 Autor Share Napisano 4 Luty 2012 Shogun 3D. Też tak myślę żeby używać Vrayowych świateł do Vraya ale nie wiem jak zrobić światło typu spot Vrayowe. Może ktoś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 4 Luty 2012 Share Napisano 4 Luty 2012 Vray łyka tez zwykłe spoty, ale trzeba im ustawić vray shadow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi