Dante41k Napisano 2 Luty 2012 Napisano 2 Luty 2012 Witam, czy istnieje sposób na zresetowanie ustawień pivot, ewentualnie jakieś inne rozwiązanie mojego problemu. Całość widoczna na screenie: Problem jest taki, że kiedy usiłuje extrudować to poligony zawsze są extrudowane pod kątem. Jak temu zaradzić?
Dante41k Napisano 2 Luty 2012 Autor Napisano 2 Luty 2012 (edytowane) Gdzie znajdę to reset xform? Szukałem, ale nie bardzo mogę znaleźć. Na screenach widać mniej więcej o co mi chodzi. Wskaźnik niby jest ok. Ale kiedy extruduje którykolwiek z poligonów robi się bajzel. EDIT: Znalazłem Xform, ale po dodaniu do stosu nic się nie dzieje. Są dwie opcje, Gizmo i Center, ale są one "puste", nie posiadają żadnych opcji do ustawienia. Edytowane 2 Luty 2012 przez Dante41k
mafida Napisano 2 Luty 2012 Napisano 2 Luty 2012 Reset xform resetuje ci pivota i bounding boxa względem world coordinate.Na screenie w pierwszym obrazku masz walniętego bounding boxa obiektu.Robisz reset,convert to poly i masz prosto. Na tych dwóch ostatnich obrazkach sprobuj zaznaczyć tylko te poly na łuku najpierw bez tych dwóch podłużnych z przodu i zobacz co wyjdzie.
Dante41k Napisano 2 Luty 2012 Autor Napisano 2 Luty 2012 Znalazłem tutorial konkretny i udało się. Dziękuję za naprowadzenie na właściwy trop. Teraz mogę dalej się tym zająć.
mafida Napisano 2 Luty 2012 Napisano 2 Luty 2012 To napisz co zrobiłeś bo sam jestem ciekawy czemu źle extrudowało:)
Dante41k Napisano 2 Luty 2012 Autor Napisano 2 Luty 2012 Najpierw dodałem po prostu modyfikator xform do stosu, ale tak jak napisałem, nic się nie działo. Dopiero później znalazłem reset xform. Po dodaniu i złączeniu stosu w jedno wszystko wróciło do normy.
mafida Napisano 2 Luty 2012 Napisano 2 Luty 2012 Acha,ok,myślałem że jakąś inną sprytną metode wymyśliłeś bo reset xfrom nie zadziałał:D
Rekomendowane odpowiedzi