fajerd Napisano 18 Luty 2012 Napisano 18 Luty 2012 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]85429[/ATTACH]Witam, chciałbym prosić o ocene moich wypocin ;) Rysunki powstały na bazie fotografi, tzn na jednym monitorze fotografia a na drugim robota ;) Używam photoshopa cs5 oraz Intuosa4 L Wiem, tu wystąpił problem z twarzą ;) A tu z perspektywą, oraz "oddzieleniem" postaci od drugiego planu Edytowane 1 Kwiecień 2012 przez fajerd
Monttsserat Napisano 19 Luty 2012 Napisano 19 Luty 2012 Dwie ostatnie prace wyszły chyba najlepiej. Podoba mi się zwłaszcza twarz mężczyzny
fajerd Napisano 19 Luty 2012 Autor Napisano 19 Luty 2012 Bo te 2 ostatnie...to 2 ostatnie które zrobiłem, mało tego jest bo w sumie rysuje od jakiegoś miesiąca :D
fajerd Napisano 23 Luty 2012 Autor Napisano 23 Luty 2012 [ATTACH=CONFIG]84772[/ATTACH]W sumie krótka piłka stworzona na potrzeby zaliczenia z filozofii xD
Pinokio Napisano 26 Luty 2012 Napisano 26 Luty 2012 Dynamicznie, fajnie :) Tylko brakuje mi jakiegokolwiek cienia w okolicach czoła, włosom brakuje trójwymiarowości. Tak mi się wydaję ;P
fajerd Napisano 26 Luty 2012 Autor Napisano 26 Luty 2012 Włosy zostawiłem...nie zrobione, wiedziałem, że nie dam rady ich wykonać tak by pasowały do całości, więc wolałem nie ruszać. Fakt mogłem dodać tam troche zmarszczek mimicznych, będe pamiętać na przyszłość
fajerd Napisano 1 Marzec 2012 Autor Napisano 1 Marzec 2012 Pierwszy speed w dodatku autoportret(zdjęcie jeszcze z czasó technikum fotograficznego ;D)
telthona Napisano 9 Marzec 2012 Napisano 9 Marzec 2012 Witamy na forum :) Widać że masz skłonności do udziwniania portretów, i to jest fajne i przydatne, zwłaszcza w fantasy i scfi, ale skup się na razie na podstawach, zwróć uwagę że masz problem z kolorem skóry, nie bój się dodawać do monochromatycznych prac, jakiegoś akcentu kolorystycznego, który przyciągnie wzrok, np w tym portrecie powyżej można by dać tej pani złote tęczówki. Widać że jak się przyłożysz to potrafi Ci wyjść ładny fragment, np oczy tej pani albo zęby tam gdzies wyżej w tej pani z kapturem. Masz tendencje do takiego kadrowania obrazka i takiego rozłożenia cieni, że idziesz na łatwiznę i malujesz samą twarz a nie całą głowę, np w tym ostatnim opduściłeś ucho i nie do końca wiadomo jak te włosy sie układają. staraj się unikać takich "czarnych plam" niedopowiedzeń. na tym etapie co jesteś teraz warto postawić na rzetelność i pieczołowitość. Jak ktoś jest pracowity, to potem machnie od niechcenia ładny speed-painting. Jak ktoś jedzie tylko na speed-paintingach, to ukończony digital ciągle bedzie poza jego możliwościami :) pzdr.
fajerd Napisano 9 Marzec 2012 Autor Napisano 9 Marzec 2012 Dziękuje bardzo! Nareszcie coś konkretnego, myślałem, że już nigdy się nie doczekam ;) Cenne i prawdziwe uwagi, faktycznie ucho odpuściłem z pełną nazwijmy to perfidią ;p Będe starał się skorzystać z Twoich cennych uwag. Dziękuje za poświęcony czas ;)
fajerd Napisano 9 Marzec 2012 Autor Napisano 9 Marzec 2012 Praca na szybko, powstała w sumie po zajęciach z rysunku na uczelni, na podstawie szkicu z modela, jakiegoś wyjątkowo nieurodziwego młodzieńca, który no cóż skojarzył mi się tak a nie inaczej, wiem zapewne brak proporcji i tego typu spraw jest spowodowany 2 rzeczami, brakiem moich umiejętności oraz chęcią stworzenia lekkiej karykaturki ;)
Rotcore Napisano 10 Marzec 2012 Napisano 10 Marzec 2012 z mojego doświadczenia... postaraj skupić swoją uwagę głównie na rysunku, gdy skupisz się na mniejszej ilości elementów obrazu wyłączając na razie kolor to szybciej opanujesz podwaliny czyli szkic, rysunek, bryłę, światłocień na razie w gray scale... głównie oceniam Cie na bazie tego ostatniego bo skoro to aż tak koślawo wygląda to wychodzi na to, że aż zanadto korzystasz z fotek w digitalpaintingu ;)
fajerd Napisano 10 Marzec 2012 Autor Napisano 10 Marzec 2012 ej no aż tak koślawo nie jest ;D dobra rozumiem, od podstaw :D
Rekomendowane odpowiedzi