Napisano 26 Luty 201213 l Można by przydzielić osobną smoothing grupę na tym okrągłym elemencie, pokombinować z siłą wygładzania. Jest szansa że się rozmyje.
Napisano 26 Luty 201213 l Popraw geometrie, nadaj smoothing grupy i bedzie po problemie. Generalnie staraj sie unikac trojkatow, a i pinchingu nie powinienes miec.
Napisano 26 Luty 201213 l Autor Poprawiłem geometrie domyślam się, że chodziło ci o krzywe linie. Trójkątów nie mam i nie miałem. Smoothing groups nic nie dają bo mam ts'a a jak dam separate smoothing groups to wtedy nie wygładza.
Napisano 26 Luty 201213 l dodaj supporting edge jak na obrazku. inna opcja to dodanie modyfikatora smooth NA tsie i klikniecie opcji autosmooth.
Napisano 26 Luty 201213 l Może coś takiego co prawda nie jest to idealne rozwiązanie, bo zostają malutkie dołeczki, ale są widoczne tylko przy bardzo dużym zbliżeniu.
Napisano 26 Luty 201213 l Zrób to na gotowo. Wytnij to w gotowym modelu. Tym bardziej, że wcięcie jest powtarzalne. Nie dość, że będzie wyglądać idealnie, to jeszcze zaoszczędzisz trójkątów.
Napisano 26 Luty 201213 l Autor Udało mi się zlikwidować te dołki ale teraz została taka fałdka której nie mogę wygładzić na całej długości bo wtedy powracają dołki, próbowałem to bendem wyginać ale nic z tego. http://dl.dropbox.com/u/8671836/eh.jpg edit: O to jest dobry pomysł RA. W sumie to ma być tylko hp do wypalenia normalek, myślałem jeszcze nad pływającą geometrią.