Napisano 29 Luty 201213 l Witam, Mam pytanie odnośnie kupna modo na firmę ale nie od dystrybutora a bezpośrednio ze strony luxology. Jest to w pełni legalne u nas? Co z fakturą i vatem? Z góry dzięki za odpowiedź.
Napisano 5 Marzec 201213 l Hej, można kupić w luxology ale trzeba i tak vat rozliczyc ze skarbowka. Kupując u mnie od razu jest to zalatwione, bo ja naliczam odpowiedni VAT. W razie co telefon 22/678 36 16 Pozdro Jacek. PS. No i czemu nie dać zarobić polskiej firmie? Jak cenę będziesz miał i tak taką samą... Ewentualnie lepszą ;) Zresztą zrobisz jak chcesz. Ja już kilku klientów z forum mam... Chyba nie narzekali, skoro dalej wracają. Edytowane 5 Marzec 201213 l przez Ja-CK-aL
Napisano 7 Marzec 201213 l Siema jaka cena u kolegi? Ile by koszatowalo na 2 stanowiska a ile na jedno?
Napisano 7 Marzec 201213 l Ja-CK-aL, sorry, że podważam Twe kompetencje, ale rozliczanie VATu z US następuje tylko w chwili, gdy chcesz odzyskać VAT, czyli wpisać sobie program w koszty. Jeśli tego nie robisz to wystarczy Ci tylko jakikolwiek świstek o zakupie programu w celu uwiarygodnienia jego oryginalności na wypadek jakiejś kontroli(co w sumie i tak jest idiotyzmem, ale cóz, Polska). W sumie też bym się z chęcia dowiedział ile kosztuje w promocji dla użytkowników forum:) Co prawda nie bardzo mnie stać, ale może z nieba spadnie.
Napisano 7 Marzec 201213 l Autor Modo zakupione u kolegi Tomka S. czyli jak rozumiem w rodzinie? (czyt. firmie;)) Wielkie dzięki za super kontakt! Ja również nie narzekam i z przyjemnością przy następnej potrzebie wrócę. Ja-CK-aL napisał: Hej, można kupić w luxology ale trzeba i tak vat rozliczyc ze skarbowka. Kupując u mnie od razu jest to zalatwione, bo ja naliczam odpowiedni VAT. W razie co telefon 22/678 36 16 Pozdro Jacek. PS. No i czemu nie dać zarobić polskiej firmie? Jak cenę będziesz miał i tak taką samą... Ewentualnie lepszą ;) Zresztą zrobisz jak chcesz. Ja już kilku klientów z forum mam... Chyba nie narzekali, skoro dalej wracają.
Napisano 9 Marzec 201213 l Cena dla użytkowników forum, ta specjalna to -5% od cen producenta. Kolejne negocjacje na maila :) @Chasdiel: Powiedz mi która firma nie chce odliczyć VATu z kosztów? @marcin.m: Witaj w rodzinie ;)
Napisano 12 Marzec 201213 l Ja-CK-aL, chciałem tylko zwrócić uwagę, że nie "trzeba", tylko można;) Bo to trochę tak zabrzmiało z Twych ust jakby za to więzienie groziło;p
Napisano 23 Lipiec 201311 l Ja-CK-aL, no właśnie między innymi przez VAT ja (jako osoba fizyczna) zamierzam nabyć modo u producenta. Dałbym zarobić polskiej firmie, jeśli miałaby takie same ceny jak producent. Niestety wystarczy przejrzeć losowe sklepy internetowe z aplikacjami 3d (programy, renderery), by przekonać się, że bardziej opłaca się kupić za granicą.
Napisano 24 Lipiec 201311 l A odzywałeś się do mnie? Jak dasz znać to będziesz mile zaskoczony. Promo mam dla Ciebie :) 22/678 36 16