emimari Napisano 3 Marzec 2012 Napisano 3 Marzec 2012 Witam, chciałam zaprezentować swoją pracę, która potrzebuje dopracowania i opinii. Po pierwsze, wiem, że na początku ciężko "ogarnąć" tą przestrzeń. Zastanawiam się nad daniem zaparowań jakiś na tym lustrze, zabrudzeń. Po drugie nie podoba mi się do końca drewno. Już miałam z nim wiele prób, ale nie mogę uzyskać mojego wymarzonego efektu widocznej struktury itp (mam nadzieję, że tu jest to spowodowane tym, że render był próbny i w niskiej jakości. Jak myślicie? Po trzecie, przydałoby się pewnie rozproszenie światła. Wszelkie uwagi bardzo sobie będę ceniła
Biolo_idiota Napisano 13 Marzec 2012 Napisano 13 Marzec 2012 Wydaje mi się że używasz Vray ale pewny nie jestem dodał bym AC, Extra Tex-fallof no i by poprawić widoczność drewna pogmerał w ustawieniach. Co do światła spróbował bym zrobić zdepth i dać jako maskę bieli na overlay.
shadowsexpe Napisano 21 Marzec 2012 Napisano 21 Marzec 2012 (edytowane) Napisz jaki to soft to wtedy napewno cos ci podpowiemy i jeszcze dobrze bybyło jak bys wsadził większy obrazek własciwie link do duzego renderu bo na tym maleństwie to materiał drewna nigdy nie bedzie wygladał jak drewno. Co do samej faktury drewna w materiale dodaj mape bump odrazu zaczni e to przypominac drewno, Natomiast jesli te deski sa az tak długie i nie ma na nich łaczęn to niestety bez porzadnych tekstur sie nie obejdzie bo takto kazda mał tekstura drewna ci sie rozmarze na tak długiej desce Edytowane 21 Marzec 2012 przez shadowsexpe
Rekomendowane odpowiedzi