Napisano 20 Lipiec 200420 l Witam. Przedstawiam wersje nieumarłego wilka. Siateczka ta sama co w "żywej" wersji. Założenie było takie: ma być jak najciemniejszy, futro bardziej zmechacone oraz posiacać gnijące rany. Nie jestem pewien co do kolorystyki ran jak i futra. Zrobiłem tyle wersji że nie wiedziałem w końcu co lepiej się prezentuje. Czekam na uwagi, opinie i sugestie. Pozdrawiam.
Napisano 20 Lipiec 200420 l ja bym mu wrzucil odrobine soczystej czerwieni i bieli miedzy ta zgnilizne, bo teraz jakos tak sie zlewa kolorystycznie troche. :)
Napisano 20 Lipiec 200420 l Trochę dziwne te żółte plamy- ja rozumiem że mięso gnije na zielonkawo ale w takim razie pozostała część futra wygląda na dziwnie czystą i chyba trochę psuje efekt. Zgniliznę powinno być chyba lepiej widać tam gdzie futro jest krótsze- na pysku i łapach. Przepraszam że marudzę- po prostu "coś tu nie gra" a nie wiem do końca co. Może dire wolf od GW Ci podsunie jakieś rozwiązanie. Oczki ma bardzo ładne Zapomniałem obrazka: http://www.bymtl.com/gallery/undead/vampire-army/wolf-doom2.jpg
Napisano 20 Lipiec 200420 l hmm jezeli nieumarly to: pozbadz sie w ogole siersci z paru miejsc... moze pokusisz sie na jakas kosc z nogi? :D... ogolnie fajnie, tylko te szczegoliki.
Napisano 20 Lipiec 200420 l Autor Jeśli chodzi o kość z nogi to z eMpeckiem ustaliłem że ją dodam. Nad gołą skórą myślalem ale byłby zbyt pstrokaty. Jeśli chodzi o czerwień i biel w ranach to była jeszcze godzine temu, ale wyglądało za bardzo na żywą tkanke a nie na gangrenowe rany. Popracuje jeszcze nad txt i zrobie update.
Napisano 21 Lipiec 200420 l moim zdaniem trzeba jednak siateczke zmienic choc troche - bo teraz wyglada na zbyt dobrze odrzywiony - powinienes go mocno odchudzic - zeby zostala sama skoora i kosci a co do czerwieni i bieli - wydaje mi sie ze jednak czerwien by sie przydala ale nie taka oczobitna tylko taka brudna bardziej karmin niz czerwony i jeszcze tak patrzac - on ma na wardze takie cos czerwone - jakby kto go dziabnal - zrob tego wiecej - moze nawet obierz mu kawalek pyska ze skory - tak zeby bylo widac gole zeby pozdrawiam
Napisano 21 Lipiec 200420 l ha!! przy tej temperaturze za oknem mogloby mnie to zabic - ale co tam :)
Napisano 21 Lipiec 200420 l Autor Witam. Oto obiecany update, zastosowałem się do części rad. Co teraz myślicie??
Napisano 21 Lipiec 200420 l ha, jest kosc, ale myslalem o wymodelowanej... no coz, kolorstycznie ta kosc taka dziwna :P.
Napisano 21 Lipiec 200420 l lepiej, ale imho kosci, sciegna powinny byc bielsze ew. zolte, one nie gnija tak szybko jak mieso moim zdaniem, takie wystajace biale zeberka fajnie by wygladaly, no i ciemna zakrzepla krew tu i owdzie pod ropa tez by mogla byc. Chociaz nigdy nie widzialem zgnilego wilka :)
Napisano 21 Lipiec 200420 l Autor Kość powinna być biała (żółte sie robią jak poleżą w ziemi). Jak zrobiłem białą strasznie sie rzucała w oczy, więc pokryłem ją warstwą krwii (czy też wydzieliny ropnej).
Napisano 21 Lipiec 200420 l hehe jakby nie patrzec to wilk wyglada jakby juz troche lezal :) wszystko to jakos tak sie zlewa imho, szczegolnie ta dziura na boku
Napisano 21 Lipiec 200420 l moim zdaniem zostaw to juz, nie ma sie co rozwodzic... przeciez to nie glowny bohater, chyba mam racje? :P
Napisano 21 Lipiec 200420 l eh - no niby jest ok - ale kurcze - on powinien bys straszny co najmniej - a teraz jest taki... no... hmm pobrudzony... no nie wiem - pysk ci fajnie wyszedl - koscc na nodze mniej inna sprawa - te wszystkie dziury w jego ciele wygladaja jak wyciete nozem (i to ostrym) - powinno byc wiecej jakiegos syfu - czyli dziury powyrywane a nie powycinane itp itd no ale jak to darkelf stwierdzil - to przeciez nie glowny bohater nie??
Napisano 21 Lipiec 200420 l moim zdaniem wywal jedno ucho i zedrzyj mu bardziej skore z mordki i brzucha i dodaj tam flaki trzymajace sie na jakiejsc oslizglej blonie i bedzie cycus :)
Napisano 21 Lipiec 200420 l Autor Sam nie jestem zadowolony z wyglądu wilka, mam nowy pomysł na txt (całkiem inna koncepcja). Z samego rana biore się za jego realizacje. Jak mi wyjdzie zobaczymy i ocenicie. Siatki nie chcę zmieniać, musiałbym rigować dwa razy a nie lubie tej czynności :), na to co chcę osiągnąc w nowej wersji bedzie myślę pasować. Komplet animacji do wilka już wykonałem i wydaje mi się że zagrają do obu wersji. Dzięki za uwagi są dla mnie nieocenioną pomocą.
Napisano 22 Lipiec 200420 l Autor Co myślicie o takiej wersji? Musze jeszcze trochę ją dopracować ale jestem z niej bardziej zadowolony niz z poprzedniej.
Napisano 22 Lipiec 200420 l Chyba główny problem to regularność, "czystość" tych ran- nie wycieka żadna ciecz, krawędzie są wyraźne... Skoro skóra rozdarła się na żebrach to coś tam powinno wyciekać na brzuch i brudzić futro...
Napisano 22 Lipiec 200420 l Autor Regularne rany muszą być bo tak powstaje owrzodzenie czyli gnicie tkanki z powodu niedotlenienia (nie chcę pokazywać referencji bo są niesmaczne). Jeśli chodzi o zacieki, nie wiem jaką techniką to zrobić i w dodatku na ciemnym futrze, czy podkolorować (jest lekko podkolorowane ale nie widać tego zabardzo) czy narysować ropne krople wypływające?
Napisano 22 Lipiec 200420 l jak masz mozliwosc, ja bym mu cos zrobil z buzia... jakas szrame do kosci czy cos :P
Napisano 23 Lipiec 200420 l Raven- nie obrazisz się jak narysuję na Twoim zrzucie ? Tak byłoby najprościej wytłumaczyć.
Napisano 23 Lipiec 200420 l Może w tą stronę ? Oczywiście przy szyi i pysku trzeba by dłużej posiedzieć ale gdyby faktycznie tak się psuł i na dodatek ruszał to soki ściekałyby mu na łapy i dół brzucha, przyciemniając je. Swoją drogą współczuję grzebania się w takich referencjach...
Napisano 23 Lipiec 200420 l moim zdaniem ma zbyt patykowate lapy. zrob je ciut krotsze i bardziej masywne. a na texturze teraz nie widac siersci ( wydaje mi sie ze jest lysy )
Napisano 23 Lipiec 200420 l Autor No i o to chodzi, ma być łsy, zostały mu tylko gdzieniegdzie resztki rzadkiej sierści (bardziej meszek niż futro). Jeszcze dzisiaj poproracuje nad nim troszkę.
Napisano 23 Lipiec 200420 l Autor No z ranami skończyłem już ich ruszać nie będę, jeszcze łapki zrobie i gotowe. Jak się podobają ropnie?? Wydaje mi się że jest maksymalnie obżydliwy.
Napisano 24 Lipiec 200420 l Wyglada swietnie, tylko musisz poprawic wspolrzedne tekstur, bo widac szew przy polaczeniu przedniej prawej lapy z cialem.
Napisano 26 Lipiec 200420 l strasznie obrzydliwy, BLEH! nieładny piesiu! nieładny! ... ale według mnie zdałoby mu się uszkodzić jeszcze jedno oko - fajnie wyglądałby z takim jednym zaszytym okiem :)
Napisano 28 Lipiec 200420 l Autor Przez pewien czas byłem odcięty od komputera więc się trochę przedłużyło. Wersja finalna wilczka jednak jest już gotowa, nic nie będę poprawiał i tak za dużo czasu na to poświęciłem :). Mam nadzieję że poprawki które zrobiłem dzięki waszej pomocy ukształtowały to straszydło tak aby podobało się jak największemu gronu forowiczów. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Napisano 28 Lipiec 200420 l no i lux - niezle to wyszlo mozna by sie jeszcze czepiac - ale jesli to juz finisz to po co :) pozdrawiam
Napisano 27 Sierpień 200420 l Jest pieknie stary masz gust . To jest prawdziwy chodzoncy po cmentarzu wilk-ZOMBIE ! a jaki straszny :) ja bym raczej szedl w strone jakiegos mutanta doberman-wilk albo cos w stylu tych pieskuw z rezydent-evil ale co tam i tak jest COOL naprawde i bez KITu. *
Napisano 27 Sierpień 200420 l Jak sie blizej przyjrzec to jest jescze za bardzo :) normalny serio !!! niestety tak jest prawda niby te rany blizny ta ropa ale lapki jakies za normalne widziales kiedys ZOMBIE ???!!! :) I tak jest dobrze ale cos mi tu smierdzi ,,, ja na twoim miejscu bym cos doprawil jakies kosci ... niewiem , ((( mozesz go wygladzic popoprawiac i dac do galerii )))
Napisano 2 Październik 200420 l No, nieżle, nieżle. Tylko tak jakoś mało straszny. IMO powinieneś dać zakrwawioną sierść przynajmniej na pysku - to nic że zdechły, w końcu musi polować. Tak BTW - to jest model do gry? To ile on ma vertexów?