Napisano 5 Kwiecień 201212 l Heyka Mam do pokazania Wam moją animację, którą zrobiłem na marcowy 11 second club :) wiem że są błędy i ogólnie nie wgniata ta animacja :) mniej więcej wiem co poprawić i pewnie to zrobię, bo chcę by ta animacja była pewną częścią mojego portfolio. Chciałbym jednak usłyszeć waszą krytykę i uwagi na temat tej animacji, tym bardziej, że jest to moja pierwsza animacja postaci, a tym tematem mam zamiar zająć się szerzej :) mile widziane uwagi odnośnie światła, kompozycji itd, ale to tak dodatkowo ;) [ATTACH=CONFIG]85538[/ATTACH] Edytowane 6 Kwiecień 201212 l przez xrs
Napisano 6 Kwiecień 201212 l chyba poprawnie to wyglada : ) a tak z zupelnie innej beczki odnosnie 11 Second Club - to ludkow trzeba samemu zrobic, zrigowac czy sa tam jakiegos gotowce? w czym animowane - maya ? pzdr
Napisano 6 Kwiecień 201212 l pierwsze ujęcie mi się podoba, fajna atmosfera:) sam zaczynam z animacją, więc nie będę Ci wytykał, ale pierwsze co rzuciło mi się w oczy to ruch ust mi nie pasuje i oczy ma takie bez życia;) Sunedge możesz mieć własne postacie, znalezione gdzieś na necie lub skorzystać z tych umieszczonych na ich stronie w zakłądce "Resources". Animujesz w czym Ci się podoba.
Napisano 6 Kwiecień 201212 l Autor Sundedge - ja animowałem to na Malcolm Rig ze szkoły AnimSchool - jest udostępniony za free i można bez problemu na nim animować. W moim przypadku animowałem w Maya
Napisano 6 Kwiecień 201212 l Fajnie. Dodał bym mówiącemu trochę więcej ruchu gałek ocznych, takich strzałów w różne strony. U księdza trochę jest sztywno, przydałoby się zmiękczyć i zwolnić ruchy, teraz trochę się kłócą z tym co pokazuje. Jest śpiący, czyli bez sił, bez energii, ale gesty wykonuje trochę za dynamicznie i widać tam kilka małych strzałów. Pozdrawiam
Napisano 6 Kwiecień 201212 l jesli chcesz zajac sie animacja to cwicz dalej. narazie jest to za slabe zeby wytykac bledy ktore sa wszedzie. przejzyj litearture zwiazana z animacja, glownie angielskojezyczne pozycje. obserwoj otoczenie, siebie, innych, wychwytoj ruchy jakie wykonuja, przygladaj sie detalom podczas ogladania filmow, animacji, analizuj ruch. przejzyj tez forum, jest wiele watkow o tym. komentarze pod animacjami tez dostarczaja duzej wiedzy.
Napisano 9 Kwiecień 201212 l Autor chciałem edytować post, źle coś zrobiłem i go skasowałem ;) w każdym bądź razie dzięki za sugestie i wytyczne. Gdy będę poprawiał tą animację i tworzył następne wezmę to pod uwagę.
Napisano 11 Kwiecień 201212 l Mam podobne zdanie co zio_mal. Sporo moznaby bylo wytykac. Ale nie o to mi chodzi zeby Cie zniechecic. Wydaje mi sie ze mozesz sobie odpuscic marcowy 11sec i zabrac sie za kwietniowy. O to w tym chodzi ze co miesiac jest nowy soundtrack. Bo szlifowac to mozna i pol roku, ale co z tego. Ja jak narazie "brałem udział" w czterech 11sec, ale zadnej animacji nie oddałem, bo najzwyczajniej uwazalem ze jest prace byly nieskonczone. A skoro widze ze sa nieskonczone i kuleja, to nie ma co wrzucac na głosowanie. Eniłejs, polecam Animators Survival Kit - ksiazke. Sam mialem w wersji w pdf przez wiele miesiecy i moze kilka razy przejrzalem, a jak kupilem prawdziwa knigę to jakos sie zmusilem do przerobienia jak najwiecej, zreszta to jest biblia - MUST HAVE! :D Kenny Roy jakis miesiac temu zrobil 24h maraton animacji, jest gdzies w necie dostepny. Sam przetrwalem 21h z tego :P, trzeba bylo sie przekimac chwilke chociaz. Cwiczyc ,cwiczyc, cwiczyc, nic innego nie pozostaje. Powodzenia :) P.S. Polecam zrobic sobie acting przed kazda animacja i nie animowac straight-ahaed
Napisano 11 Kwiecień 201212 l No faktycznie, trochę drugim passem śmierdzi wbitym w plateau, ale jak na pierwszą animację postaci naprawdę bardzo nieźle.