adek Napisano 11 Kwiecień 2012 Napisano 11 Kwiecień 2012 (edytowane) Dostałem od kilku osób informację, że po zmianie hasła nie mogą pisać postów na forum. Nie jest to bynajmniej żadna blokada. Wraz z aktualizacją vb włączyłem zalecane przez vb wymuszanie zmiany hasła co jakiś czas. Ustawiłem ten okres dosyć długi, ale jeśli ktoś naprawdę długo nie zmieniał hasła - zostanie o to pewnie poproszony. Po zmianie hasła wysyłany jest e-mail aktywacyjny. I tutaj leży problem. Wiele systemów maili traktuje te maile jako SPAM. Do czasu dopóki nie kliknięcie w link wysłany w mailu nie będziecie mogli pisać nowych postów. Rozwiązanie: Jeśli zmienialiście hasło - sprawdźcie maila. Jeśli nie przyszedł najprawdopodobniej jest w SPAMie. Należy kliknąć w link aktywacyjny w nim wysłany i wszystko powinno być już dobrze. W razie problemów można do mnie pisać przez PM. Edytowane 11 Kwiecień 2012 przez Adek
danilo2 Napisano 12 Kwiecień 2012 Napisano 12 Kwiecień 2012 Ciekawostką jest to, że jeżeli jest się poproszonym o zmianę hasła i "zmieni" się hasło na takie samo jak było, to nic nie jest wysyłane i wszystko działa nadal ;]
Nezumi Napisano 12 Kwiecień 2012 Napisano 12 Kwiecień 2012 Ja zmienilem na takie samo i dziala. Kurde, jakbym mial wszedzie zmieniac na sile co jakis czas hasla... Juz bez przesady z ta ochrona - to konto na forum nie kody do odpalania broni masowego razenia... ;)
xmass Napisano 12 Kwiecień 2012 Napisano 12 Kwiecień 2012 Ja zmieniłem hasło ale nie otrzymałem maila z aktywacją (w spamie też nie było) i jak widać posty mogę trzaskać normalnie. Co do ochrony konta to Nezumi ma rację:)
Shogun 3D Napisano 12 Kwiecień 2012 Napisano 12 Kwiecień 2012 Ja podobnie - pisze normalnie po zmianie hasła, mimo, iż żadnego maila aktywacyjnego nie dostałem.
adek Napisano 12 Kwiecień 2012 Autor Napisano 12 Kwiecień 2012 Hmm... no włączyłem to z okresem na rok więc nie powinno być bardzo denerwujące. Ale już sam nie wiem jak to w takim razie twórcy sobie wymyślili. Z tym mailem aktywacyjnym - to już chyba wiem. Wysyłany jest jeśli ktoś nie zmieni poprawnie tego hasła. Wpisze kilka razy je błędnie. A mail aktywacyjny ma trochę ograniczyć spamerskie konta, które codziennie ręcznie usuwam. Chociaż wiem, że częściej będę musiał aktualizować też pytanie podczas rejestracji.
infected Napisano 13 Kwiecień 2012 Napisano 13 Kwiecień 2012 Ja zmieniłem hasło na inne i również nie dostałem żadnego e-maila. Nie mniej jednak jak widać mogę pisaaaaać :)
Rekomendowane odpowiedzi