Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dostałem od kilku osób informację, że po zmianie hasła nie mogą pisać postów na forum. Nie jest to bynajmniej żadna blokada.

Wraz z aktualizacją vb włączyłem zalecane przez vb wymuszanie zmiany hasła co jakiś czas. Ustawiłem ten okres dosyć długi, ale jeśli ktoś naprawdę długo nie zmieniał hasła - zostanie o to pewnie poproszony.

Po zmianie hasła wysyłany jest e-mail aktywacyjny. I tutaj leży problem.

Wiele systemów maili traktuje te maile jako SPAM. Do czasu dopóki nie kliknięcie w link wysłany w mailu nie będziecie mogli pisać nowych postów.

Rozwiązanie:

Jeśli zmienialiście hasło - sprawdźcie maila. Jeśli nie przyszedł najprawdopodobniej jest w SPAMie.

Należy kliknąć w link aktywacyjny w nim wysłany i wszystko powinno być już dobrze.

W razie problemów można do mnie pisać przez PM.

Edytowane przez Adek

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 2,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ciekawostką jest to, że jeżeli jest się poproszonym o zmianę hasła i "zmieni" się hasło na takie samo jak było, to nic nie jest wysyłane i wszystko działa nadal ;]

Napisano

Ja zmienilem na takie samo i dziala. Kurde, jakbym mial wszedzie zmieniac na sile co jakis czas hasla... Juz bez przesady z ta ochrona - to konto na forum nie kody do odpalania broni masowego razenia... ;)

Napisano

Ja zmieniłem hasło ale nie otrzymałem maila z aktywacją (w spamie też nie było) i jak widać posty mogę trzaskać normalnie. Co do ochrony konta to Nezumi ma rację:)

Napisano

Ja podobnie - pisze normalnie po zmianie hasła, mimo, iż żadnego maila aktywacyjnego nie dostałem.

Napisano
  • Autor

Hmm... no włączyłem to z okresem na rok więc nie powinno być bardzo denerwujące. Ale już sam nie wiem jak to w takim razie twórcy sobie wymyślili.

Z tym mailem aktywacyjnym - to już chyba wiem. Wysyłany jest jeśli ktoś nie zmieni poprawnie tego hasła. Wpisze kilka razy je błędnie.

A mail aktywacyjny ma trochę ograniczyć spamerskie konta, które codziennie ręcznie usuwam. Chociaż wiem, że częściej będę musiał aktualizować też pytanie podczas rejestracji.

Napisano

Ja zmieniłem hasło na inne i również nie dostałem żadnego e-maila.

Nie mniej jednak jak widać mogę pisaaaaać :)