Napisano 19 Kwiecień 201212 l Witam, Próbuje właśnie wymodelować prosty fotel. Jednak natrafiam na problem. Kiedy dodaje MeshSmootha w viewporcie wszystko wygląda tak jak powinno, jednak kiedy renderuje fotel się dziwnie "oddziela" od siebie. Tutaj siatka modelu Nie mam pojęcia czemu się coś takiego dzieje, mogę liczyć na jakąś pomoc? :D Pozdrawiam, Solo
Napisano 19 Kwiecień 201212 l Czołem! Z tego co widzę, po prostu są to smooth grupy. Poukładaj je tak jak chcesz w editable poly, albo jeżeli chcesz żeby wszystko było gładziutkie - odznacz "smoothing groups" w surface parameters w opcjach meshsmootha. Tylko wtedy będziesz musiał trochę zmienić siatkę, tzn jakieś chamfery i te sprawy.
Napisano 19 Kwiecień 201212 l Autor Właśnie próbowałem też odznaczać, w edit poly zmieniłem, żeby wszystko było jako jedna grupa i niestety i tak się wali :/
Napisano 19 Kwiecień 201212 l spróbuj zrobić collapse od extrude w dół, wtedy jak nie działa to ja nie wiem
Napisano 19 Kwiecień 201212 l Usuń meshsmooth, skonwertuj wszystko do Editable Poly i spróbuj wtedy z Meshsmooth.
Napisano 19 Kwiecień 201212 l Autor Nadal to samo. Idiotyczny problem. Probowałem collapse i konwertowania do poly. Ponowną zmianę smoothing groups i nic, dalej te podziały są :(
Napisano 19 Kwiecień 201212 l Autor Hmmm :D Nie pomyślałem o tym :D Faktycznie materiał to powodował... Dzięki za pomoc :D Edit: A najlepsze jest to, że zrobiłem jeszcze raz taki sam materiał i teraz już normalnie działa. Max jest dziwny :P Edytowane 19 Kwiecień 201212 l przez Solo