maksymilion Napisano 27 Kwiecień 2012 Napisano 27 Kwiecień 2012 (edytowane) Witam forumowiczów Postanowiłem w ramach podszkolenia wymodelować takie oto autko Zauważyłem, że chyba takiego na forum jeszcze nie ma więc chce być pierwszy Model co prawda nie skończony ale jest na finiszu Liczę na cenne rady co do modelu i materiałów które dopiero co poznaję. Edytowane 15 Maj 2012 przez maksymilion załącznik
Bruneq Napisano 5 Maj 2012 Napisano 5 Maj 2012 a co tu taka cisza? modelik wydaje sie byc spoko, lepiej by wyglądał jakbyś go na jakas polane wsadzil, dopasowal do zdjecia jakiegos. nie podobaja mi sie swiatla, to textura czy modelowales? wrzuc siatke bez MS to pewnie ktos ci cos powie co jest dobrze a co zle ;) 1
Lubus Napisano 7 Maj 2012 Napisano 7 Maj 2012 Zrób może wersje w jakimś studio, co do modelu to całkiem fajny, jeżeli chodzi o scenę to tutaj już jest troszkę gorzej. Popraw teksturę na drodze wrzuć na nią jakiegoś displacement`a zamiast bumpa budynki z tyłu możesz troszkę podniszczyć i zróżnicować. 1
maksymilion Napisano 9 Maj 2012 Autor Napisano 9 Maj 2012 Dzięki za komentarze. Coś próbowałem coś patrzyłem i wyszło mi takie studio
BLADE Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 Na pewno jest dużo lepiej. Ale jeszcze sporo możesz z tego wyciągnąć. Popracuj nad materiałami, światłem, użyj jakiejś hadr'ki a będzie git. Zlikwidowałbym też to odcięcie się podłoża od tła bo jest widoczne oraz rozluźniłbym kadr bo teraz jest bardzo ciasno. Powodzenia. 1
lukasjogabonito Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 Na twoich renderach ten Peugeot wygląda jak większość jeżdżąca po naszych drogach czyli brudny, zapuszczony i do zajechania. Pokaz że ktoś dlbał o niego;) Popracuj nad lakierem, plastikami.... 1
BLADE Napisano 9 Maj 2012 Napisano 9 Maj 2012 Popieram kolegę powyżej, aczkolwiek źle nie jest :) Nadaj bryce trochę życia.
maksymilion Napisano 9 Maj 2012 Autor Napisano 9 Maj 2012 Nie wiem tylko czy pozostać przy tym studiu czy robić coś w tej scenie co na początku pokazałem.
BLADE Napisano 10 Maj 2012 Napisano 10 Maj 2012 Przy studiu będziesz miał znacznie mniej pracy. W scenie musiałbyś naprawdę bardzo dużo poprawić i zmienić. Poza tym jak zrobisz studio to zawsze będziesz mógł wrócić do sceny :)
maksymilion Napisano 15 Maj 2012 Autor Napisano 15 Maj 2012 Trochę pozmieniałem i mam nadzieję, że wygląda jak nówka.]
Rekomendowane odpowiedzi