Albert Napisano 9 Maj 2012 Share Napisano 9 Maj 2012 (edytowane) Witam. Postanowiłem zamieścić model Latimerii nad którym ostatnio pracowałem. Komentarze mile widziane. -------------------- Zbrush + Photoshop www.digitalpaint.pl http://www.behance.net/digitalpaint Edytowane 9 Maj 2012 przez Albert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 10 Maj 2012 Share Napisano 10 Maj 2012 Ładne choć bardzo proste. Moim zdaniem ta prezentacja bardzo klaustrofobicznie zakomponowana. Mógłbyś to trochę urozmaicić w shopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 10 Maj 2012 Share Napisano 10 Maj 2012 Jak dla mnie to w wodzie masz więcej światła rozproszonego, tutaj masz strasznie silny direct light. Dwa że przydałby się jakiś rimlight, czy może shader który nie wyglądałby jak zwyczajny blinn, ale bardziej jak oren-nayar (jak skórka brzoskwini). Jakoś nie widać że to w wodzie jest. Ze światłem jest taki problem że jest abstrakcyjne - nie wygląda ani na oświetlenie z powierzchni wody ani na reflektor/flash. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 10 Maj 2012 Share Napisano 10 Maj 2012 sam nie wiem, niby ok, ale jakos plastikowo. odczytanie ostatniej liniki textu graniczy niemal z cudem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 14 Maj 2012 Autor Share Napisano 14 Maj 2012 Dzięki za komentarze. Całość model i render wykonany został w Zbrushu. Pierwotnie miała być to tylko prezentacja modelu, jednak gdy dołożyłem tło i litery w shopie pomyślałem aby pokazać to jako scenę. Tło to zwyły gradient potraktowany noisem. Dziękuję za info dotyczące oświetlenia. Postaram się to skorygować. Jeżeli chodzi o "klaustrofobię" to poczytuję to na plus ponieważ Latimerie żyją na dużych głębokościach i prowadzą nocny tryb życia. Liternictwo jest tylko dodatkiem komponującym scenę. Specjalnie potraktowałem litery gradientem aby uzyskać wrażenie głębi, która zapada się w ciemność. Wydaje mi się że ginące litery potęgują ten efekt. W wolnej chwili postaram się poprawić pracę aby nie wyglądała na plastik. Skoryguję materiał albo przerzucę do scenę do maxa. I tutaj pojawia się małe pytanie do moderatorów. W przypadku korekty pracy należy przenieść wątek do sekcji (WIP)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi