Napisano 26 Lipiec 200420 l moja 2 praca na forum...zaczynam tworzyc zgodnie z moimi pogladami...czyli...eee...religijnie... to ciemnica ktora zrobilismy w tym roku...jeszcze bedzie miala kilka bajerkow - tak mysle... :D Pozdro...
Napisano 26 Lipiec 200420 l a wiec od poczatku pomysl mi sie podoba i pewnie cos z tego wyjdzie ale... - ta posadzka z przodu czy co to jest paskudna tekstura jakas wyrozciagana i do niczego nie pasuje - popracoawlbym troche nad tekstura ciemnicy - co to za ramka w oddali w centrum kadru ?? - proponuje do takiej scenki zastosowac troszke bardziej skomplikowane oswietlenie przyda sie GI z jakiegos solidnego renderka Brazila, V-Ray'a...
Napisano 26 Lipiec 200420 l eee.... nie obraz sie ale mi to wyglada jak kupa w dziurze w scianie :) zmien moze ta teksture? albo zrob cos zeby to tak nie wygladalo :)
Napisano 26 Lipiec 200420 l Ja klimaty religijne lubię... sam jestem religijny... ale szutkę sakralną inaczej pojmuję... to może jest koncept cimnicy, który ma więcej wspólnego z twórczością architektoniczną niż religijną...
Napisano 27 Lipiec 200420 l Autor no to tak...posadzke walnolem tak zeby nie bylo ciemnej ciury, sie ja zmieni - no problem. ta ramka to Najsiwętrzy Sakrament, albo raczej miejsce gdzie go umieszcze, to jest taka drewniana szfeczka z drzwiami z kamienia (drzwiczki troche kiepski to wim...), Monstrancji robic nie bede bo i tak jej nie widac bo normalnie to te drzwiczki sa zamkniete, ja je troche uchyle i ze srobka jakies oswietleni, jakies promienie zrobie. No tak to ma wygladac jak dziura w skale bo to jest jaskinia :D... Bedzie jeszcze mgla i kilka swieczników, no i na pewno jakies inne osietlwnie, bo to Omni to tak zeby rendera wrzucic na forum dalem, na koniec na pewno bedzie inne... Dzięki i milych wakacji...:D
Napisano 27 Lipiec 200420 l kurcze, lubie religijne tematy, ale nieobraz sie myslalem ze to jakis satanistyczny ołtarz... projekt dobry do czasow sredniowiecza... teraz calosc musi byc bardziej "przymilna" i "ugłaskana" ;)
Napisano 27 Lipiec 200420 l hyhy - mateusz - chyba wlasnie im o to chodzilo :) co do obrazka - to jest po prostu brzydkie - absolutnie nie wiadomo co to jest - kolory sa jak ze zlego snu i to czerwone po lewej tkwi jak psychodeliczny gozdzik
Napisano 16 Sierpień 200420 l Autor Witam po dosc dlugiej przerwie. Sory ale jakos nie mialem czau i mi sie zbytnio nie chcialo konczyc taj pracki. No ale sie w koncu zawziolem i oto efekt...
Napisano 16 Sierpień 200420 l Juz lepiej, ale nadal to swiatlo mi sie nie podoba, a swiatlo w takich scenkach odgrywa chyba najwazniejsza role, popraw ten ogien na swieczkach bo b.malo klimatyczny, zmiejsz troche swiatlo bo jest go za duzo i nie czuc klimatu ;) Zlikwiduj ta mgle bo strasznie kiczowato to wyglada...
Napisano 16 Sierpień 200420 l Autor no co do swiatel w swieczkach ro racja...nad mgłą pomysle no bo faktycznie kiczowato wyglada, ale jej nie wywale, no i fakt - jest za jasno...ale robic bede cos dopiero jurto bom zmęczony...
Napisano 16 Sierpień 200420 l Autor Nie no Peter...to zes mnie podbudował....ja tu jeszcze maturki nie pisalem a juz mnie na KUL wysyłają...spox...dzieki... :D
Napisano 17 Sierpień 200420 l Religijny to ja nie jestem ale wypowiem się od strony technicznej :) Wywal tą mgłę, zmnień płomienie na świecach. Radziłbym też popracować nad texturami skał żeby się tak nie rozciągały. Poza tym to strasznie chaotyczne to wszytko, za dużo obiektów nawrzucałeś, w sumie to może i normalka jezli chodzi o wystrój obiektów sakralnych ale mi się nie podoba. Spróbuj może wzmocnić kadr albo dodać jakię elementy na ścianach oza ciemnicą bo jak narazie to wygląda jak poprostu dziura w ścianie w jakimś putym pomieszczeniu. Oświetlenie też jakieś takie zbyt kolorowe jak na takie miejsce, może tak ma być ale ja się na tym nie znam...:) Powodzenia
Napisano 18 Sierpień 200420 l Autor chyba już ostatni render....myślę ze praca jest skonczona...nic w niej juz poprawiac nie bede, no chyba ze ktos z Was jakis bardzo mocny argument wysunie to sie pomysli... Dzięki za wszelkie wskazówki, szczególnie dla Morta, i wszystkich którzy dawali cenne uwagi...czas na następną prace, pomysl mam (również sakralny) ale w toku opracowań wiec jeszcze nawet nie zaczolem.... Pozdro. :)
Napisano 18 Sierpień 200420 l ta mgla tutaj naprawde nie pasuje:( ale ogolnie jest swietnie:) i ten ogien moglbys troszke poprawic:) pozdrawiam
Napisano 19 Sierpień 200420 l Autor no ok...na ta mgłę to sie uparlem bo byla w zeczywistosci. mielismy atka fajna lampe co dymek dawala i sie tak fajne rozchodzil po calej ciemnicy. I dlatego chciałbym zeby byla. No ale moze faktycznie nie pasuje. Wrzuce renderka bez niej...
Napisano 19 Sierpień 200420 l Autor Piotr to dla ciebie...masz scenke bez mgły...no i to juz koniec...zamykam scene "Ciemnica". Pozdrowienia
Napisano 19 Sierpień 200420 l Tematyka- nie będę się wypowiadał, wybitnie nie moja działka. Oświetlenie siada- skoro głównym punktem świetlnym jest monstrancja w tabernakulum to niepotrzebnie wprowadzasz światła i cienie łamiące linię wzroku. Materiał na kandelabrach i menorze trochę dziwny- wygląda jakby nie podlegał cieniowaniu, z kolei ten na skale ma ewidentnie za małą rozdzielczość. Całość wygląda jak dobry początek- posiedź przy nim jeszcze trochę i może wyjść coś naprawdę dobrego- już teraz przypomina dawne kościoły koptyjskie. Nie poddawaj się, dłub dalej.