Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Ostatnio po godzinach zabrałem się za coś co mam nadzieję w końcu uda mi się ukończyć.

Ma to być mała animacja z udziałem takiego właśnie Pana.

Tło i pierwszy plan zrenderowane wcześniej w MentalRay postać renderowana w SkyLinie - nienawidzę czekać na renderki a nie mam sprzętu żeby to w czymś lepszym puścić - ale efekt końcowy mi się podoba więc zostawiłem tak jak jest. Ruch postaci i mimika(może nie najlepsza ale moim zdaniem wystarczająca:) ) za pomocą "skina".

Scenariusz do docelowego filmu już jest, ale borykam się tylko z kilkoma sprawami technicznymi ale do zrobienia:)

Soft - Max, PS i AE.

Muzyka - MagixMM

Mam nadzieję że się spodoba.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 846
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czołem. Praktycznie od razu przypomniała mi się animacja "Casting". Nie wiem czy widziałeś?

Szczerze mówiąc, jak na trailer który ma w sumie zachęcać - nie spełnia swojej roli. Pokaż coś więcej! :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Witam

No scenografia i forma podobna:) ale treść będzie inna.

Kurcze no tej chwili nie ma jeszcze nic więcej - wiec musi wystarczyć ten skrawek materiału :)

Pozdrawiam

Napisano

Jest potencjał.

W animacji brakuje płynności i naturalności, jest kilka fajnych ruchów (podrygi przy zdenerwowaniu, machanie uszami), ale duża część jest nienaturalna i szarpana. Jeśli planujesz cały film z takim kadrem jak w trailerze, jeden bohater, w całości widoczny, wygłasza monolog, to przydałaby się gra aktorska na wyższym poziomie.

Jako trailer zaciekawił mnie i na pewno gdy pojawi się całość chętnie obejrzę.

Fajna muzyczka.

Życzę radosnej drogi do zakończenia projektu.

Napisano

O animacji to Ci breja napisał, ja nie będe tego powtarzał ;) Ale popracuj troche nad renderem i shaderem tego Żelka! Bo aż szkoda, że tyle pracy włożyłeś w animacje a wygląda to mocno średnio...

Napisano
  • Autor

Dzięki za uwagi.

To co napisaliście wezmę na pewno pod uwagę bo animacjami się nie zajmuje :) mimo że pewne rzeczy jak nienaturalne odruchy idzie zauważyć gołym okiem - to miał być test jak to wyjdzie - mi się to nawet podoba - ale mam nadzieje ze finalny film będzie lepszy.

Będę się starał zęby wyszło to jak najlepiej. W tym momencie pracuje nad synchronizacją monologu z ruchem twarzy - w sumie podzieliłem to sobie na etapy - szczęka z podziałem mniej więcej na sylaby, później na rozgraniczenia układu przy takich charakterytycznych brzmieniach takich jak "O, A," czyli zwężanie ust i przy np. "I" ich rozszerzanie. Nie wiem ile przy tym wytrzymam.

Później mam zamiar zająć się mimiką całej twarzy, no i na końcu reszta ciała.

Trochę tego jest więc podejrzewam ze nie prędko będzie finalny efekt - ale na dzień dzisiejszy jestem dość mocno zmotywowany, będzie czas - powinno jakoś iść do przodu.

Pozdrawiam i dzięki za komentarze.