ostwid1985 Napisano 31 Maj 2012 Share Napisano 31 Maj 2012 Witajcie. Mam takie małe pytanie w sprawie sweepa. Robię profil zdobiony wokół budynku. Mam przygotowany wzór profilu jako Line, oraz kształt po którym ma iść to zdobienie wyciągam za pomocą Create Shape From Selection. Gdy mam już wszytsko gotowe rozpoczynam wyciąganie kształtu za pomocą sweepa, zaznaczam profil za pomocą Use Custom Section/pick, profil ładnie się obrusowuje wzdłuż kształtu, ale kształt jest o wiele większy niż wzór profilu którego użyłem. Pytanie, czy jest możliwość dostosowania profilu po sweep, tak aby od razu po zaznaczeniu był takej samej wielkośći jak wzornik profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 31 Maj 2012 Share Napisano 31 Maj 2012 Bevel profile nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid1985 Napisano 31 Maj 2012 Autor Share Napisano 31 Maj 2012 Bevel profil robi przedziwne figury na załamaniach i nie wiem o co kaman. Linia jest dokładnie ponumerowana od 1 do ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 31 Maj 2012 Share Napisano 31 Maj 2012 zresetuj xformy profilu i ścieżki (albo modelu z którego później wyciągniesz ścieżkę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid1985 Napisano 31 Maj 2012 Autor Share Napisano 31 Maj 2012 jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid1985 Napisano 31 Maj 2012 Autor Share Napisano 31 Maj 2012 Po zresetowaniu Xform mam jeszcze większy sajgon:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostwid1985 Napisano 31 Maj 2012 Autor Share Napisano 31 Maj 2012 Ok zrobione, okazało się, że trzeba było od nowa narysować wzór profilu i wzór kształtu, i wtedy bezproblemowo je obrysował. Błąd był wywoływane przez złe ustawienia układ współrzędnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 31 Maj 2012 Share Napisano 31 Maj 2012 Tak się dzieje też, gdy skalujesz kształt po narysowaniu. Należy tego unikać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cucsoniuss Napisano 31 Maj 2012 Share Napisano 31 Maj 2012 jest tez opcja - narysowac nowa prosta linie, kolko i zatachowac do niej powstala linie (ta na ktorej Ci nie wychodzi) . Wtedy przyjmie ona prawidlowe wspolrzedne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi