albinoski1989 Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 (edytowane) z tymi kostkami lodu nie wiem za bardzo co zrobić dalej. Gdzie poprawić by lepiej wyglądało. W papryce chyba cień pod spodem jest nie odpowiedni. Łodyga pewnie też do poprawki. Edytowane 14 Wrzesień 2013 przez albinoski1989 aktualizacja
grass Napisano 26 Styczeń 2013 Napisano 26 Styczeń 2013 wywal miękkie pędzle i ostro przysiądź do anatomii.
WWWoj Napisano 26 Styczeń 2013 Napisano 26 Styczeń 2013 O papryka! Do papryki mam sentyment, jem codziennie ostatnio :D
albinoski1989 Napisano 12 Marzec 2013 Autor Napisano 12 Marzec 2013 (edytowane) nie chce mi się go dalej męczyć... z głowy z głowy, wieża elfów Edytowane 12 Marzec 2013 przez albinoski1989
ewichan Napisano 12 Marzec 2013 Napisano 12 Marzec 2013 Papryka jest wszędzie malowana tak samo, jest użyty jeden kolor w różnych tonacjach. Szkoda że zrobiłeś po prostu białe tło, otoczenie przedmiotu jest bardzo ważne, bez niego papryka wygląda jak wycięta z papieru. Spróbuj malować używając twardego brusha i ewentualnie miękkiego - gdzie pasuje, w przypadku papryki fajnie się sprawdził przy fakturze, jednak zabrakło twardego odbicia światła od śliskiej powierzchni skórki. Łodyga wygląda jak dorysowana, nie widać ingerencji czerwonego koloru papryki, brak cienia który sugerowałby że łodyga wyrasta z zagłębienia. Cień pod papryką jest zbyt czarny. Myślę że większym problemem jest tu brak powierzchni na której leży przedmiot niż sam cień. Takie moje skromne zdanie :) mam nadzieję że w jakiś sposób pomogłam :)
Rekomendowane odpowiedzi