Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, jestem w trakcie tworzenia modelu "telefon retro"... tak patrze na to i wydaje mi się iż coś nie gra tu. Sami zobaczcie, licze na jakieś sugestie, rady.

telefonretrosiatka.pngtelefonretro.png

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

telefonretro1918c1d4e.jpg

refka na której się opieram.

lukasz1330 - Czytaj troche dokładniej ponieważ wyraźnie jest napisane iż "jestem w trakcie tworzenia modelu"

Napisano

No napewno Ci proporcje nie grają. U Ciebie ta rączka jest prawie na całą szerokośc tej podstawy, a na refce widać, że sie konczy gdzies w połowie jej promienia.

Poza tym model odbiega detalami od refki. Chamfer u góry tej podstawy czarnej za ostry, na refce widocznie łagodniej.

Ogólnie załatwiłeś wszystko prymitywnymi bryłami, a model jest nieco bardziej złożony niż sfery i cylindry. Przyjrzyj się bardziej i modeluj dokładnie.

Zwłaszcza gdy nie modelujesz czegoś złożonego tylko prosty telefon - zwróć uwage na detale, na krawedzie, na połączenie poszczególnych elementów, bo u Ciebie narazie wszystko sie przenika, nie jest spójną całością. Niektóre elementy pasowałoy extrudować, chamferować, a nie nakładać kolejne cylindry czy sfery.

Więcej obserwacji modelu.

pozdrawiam

Napisano

W sumie to taka sobie refke wybrales bo to jest nowy model tylko stylizowany na stary.

Napisano
  • Autor

Karkosik - Dzięki za rozpisanie się, nie mam za sobą wielu modeli (ciężko czasowo) wiec pytanie w jaki sposób połączyć te kule z rączką, lub w jaki sposób mialbym je wyeextrudować? Zresztą dotyczy to również innych elementów. Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

Teraz jestem zbyt załadowany pracą żeby CI pokazać jak to zrobić. Ale jestem pewny ze jak pooglądasz tutki dot. modelingu to dasz rade. W necie, na jutubie, 3dtotal czy w koncu na naszym max3d jest mnóstwo tutków.