Kregox Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 Witam mam malutki problem, stworzylem baze w maxie i chce teraz skonczyc w zbrushu, lecz tutaj pojawia sie problem, sitka w sculpie coś się "psuje" tzn. w momencie gdy robie "symetrycznie lewa strone nie współgra z prawa... no i lekka dup A tutaj zdjecia jak to wyglada przedstawione na malym skrawku z góry dziekuje za pomoc
zeet Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 W zbrushu zakładka Deformation / Unify obiekt ustawi się idealnie w centrum , jeśli nadal nie działa symetria oznacza to że obiekt nie jest symetryczny .
Kregox Napisano 8 Lipiec 2012 Autor Napisano 8 Lipiec 2012 Nie ogarniam czegoś, mam "połówkę" potworka w maxie biore ctrl C + ctrl v kopiuje mi się robie mirrow i nastepnie atachem lacze obiekty i przy pomocy weld lacze punkty wszystko wyglada cud miod i orzeszki a w zbrushu dalej nie dziala oo.... Jakies pomysly?
mafida Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 Użyj symmetry a nie mirror.Sprawdź czy nie ma otwartych krawędzi (Xview). Sprawdź czy masz pivot po środku obiektu.Walnij reset xform.Użyj make planar na środkowych vertexach i sprawdź czy są wyzerowane w osi x. Coś masz skopane w maxie napewno.
Gość Chrupek3D Napisano 8 Lipiec 2012 Napisano 8 Lipiec 2012 zrób mirror na prostym kwadracie w Maxie i wgraj do Zbrusha. Jak zadziała to znaczy, ze masz coś z obiektem, a jeśli nie zadziałą to masz coś z Zbrushem :-)
Kregox Napisano 9 Lipiec 2012 Autor Napisano 9 Lipiec 2012 (edytowane) "Użyj symmetry a nie mirror.Sprawdź czy nie ma otwartych krawędzi (Xview). Sprawdź czy masz pivot po środku obiektu.Walnij reset xform.Użyj make planar na środkowych vertexach i sprawdź czy są wyzerowane w osi x. Coś masz skopane w maxie napewno." Ładnie wszystko brzmi ale nie wiem jak do połowy sie zabrac:D.... RObiłem już modele max + zbrush i bylo wszystko git, pierwszy raz mam takie jaja Git, udało sie, zrobiłem symetrie ,wlaczylem xvieva oraz xform i make plana zrobilem przerzucilem i działa. Dzięki wielkie za pomoc :) Edytowane 9 Lipiec 2012 przez Kregox
Rekomendowane odpowiedzi